mnb

Ciorba cu perisoare de pui

6.07KVizualizări
5
(1)

Ciorba cu perisoare de pui este probabil una dintre ciorbele preferate ale copiilor.

Desi mie imi place si dreasa cu suc de rosii , pentru ca toti ceilalti 3 membri ai familiei prefera ciorbele cu smantana, ma adaptez si eu…:)))

Ingrediente Ciorba cu perisoare de pui

  • un piept de pui (sa fie mai marisor)
  • 3 linguri orez
  • o felie radacina telina
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • o ceapa marisoara + o ceapa mica
  • doi morcovi
  • o radacina de patrunjel (potrivita ca marime)
  • o radacina de pastarnac (potrivita ca marime)
  • 250-300 ml smantana cu 32% grasime
  • zeama de la o jumatate de lamaie sau o cescuta (200 ml) bors de putina
  • leustean
  • patrunjel
  • sare
  • piper

ciorba cu perisoare

Preparare Ciorba cu perisoare de pui

Pregateste compozitia pentru perisoare.

Toaca carnea de pui si pune-o intr-un bol impreuna cu doua-trei  linguri de orez bine sapalat si scurs, o ceapa mica tocata marunt, un ou si sare dupa gust.

Amesteca bine, energic, circular, pana cand compozitia e bine legata si destul de ferma pentru a putea fi formate perisoare din ea.

Radacinoasele albe (cu exceptia telinei) si morcovul (tocate marunt) pune-le la calit in 2-3 linguri de ulei. Caleste doar putin, cat sa prinda uleiul culoare de la morcov. Ajuta atat la gustul cat si la aspectul ciorbei.

Toarna 3,5-4 l apa.

Inainte de a incepe sa fiarba apa, inmoaie mainile in apa rece si ia din compozitia de perisoare cate putin, formeaza bilute si pune-le in oala. O biluta de carne trebuie sa fie cam de marimea unei nuci mici.

Cand perisoarele s-au ridicat la suprafata apei si apa a dat in clocot, curata spuma formata.

Felia de telina o pui acum, intreaga, si o scoti la final.

Lasa sa fiarba aproximativ 10-15 minute, apoi adauga ceapa tocata marunt si ardeii taiati cubulete mici. Adauga si-o lingura cu sare.

Verifica momentul in care sunt fierte toate legumele. Daca ai ales sa dregi ciorba cu bors de putina da-l in clocot si adauga-l acum. Fierbe timp de 5 minute.

Adauga jumatate din canitatea de verdeata, tocata marunt.

Intr-un bol pune smantana. Ia din ciorba fierbinte si pune peste smantana, treptat, aducand-o la aproximativ aceeasi temperatura cu ciorba. Toarna smantana in ciorba, potriveste gustul de sare si piper si opreste focul.

Daca nu acresti ciorba cu bors ci cu zeama de lamaie, o adaugi acum, la final.

Pui si restul de verdeata si lasi ciorba „sa se potoleasca” 10-15 minute, apoi poti servi.

O alta ciorba care se mananca bine la noi – Ciorba cu coasta de porc si zeama de varza

ciorba cu perisoare

 

ciorba cu perisoare

ciorba cu perisoare

ciorba cu perisoare

 

Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

one + 15 =