vineri, august 23, 2019

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

80Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Nu prea suntem fani ciorbe, recunosc, dar stim ca sunt necesare, asa ca macar pe cele preferate tot le pregatesc.
Ciorba de iepure este una dintre ele. Cine n-a incercat-o nu stie despre ce vorbesc.

Desi am mai pregatit-o de doua ori si stiam cat de de buna, asta pregatita la Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune a fost deosebita. In primul rand aromele nu s-au pierdut prin evaporare, ciorba avand un gust deosebit, apoi timpul, timpul s-a redus enorm 🙂

Ciorba nu este singura provocare pentru Multicookerul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune, tocanitele, fripturile, carnea de vita si multe multe altele pot fi pregatite intr-un timp foarte scurt, fara grija ca da pe foc, se arde sau se afuma mancarea.
Ce-mi place mie cel mai mult la aparat este faptul ca este extrem de util ajutandu-te in acelasi timp sa profiti de timpul liber pe care-l obtii in timp ce mancarea se prepara fara grija:

  • are 8 programe + 4 modalitati de gatire
  • in comparatie cu alte produse de tipul lui isi face treaba pentru care a fost creat, fara batai de cap suplimentare pentru tine si este perfect pentru orice bucatarie
  • poate gati orice tip de mancare, rapid
  • este o relaxare ca tu sa te odihnesti iar Multicooker Crock-Pot Express gateaste in locul tau mese gustoase

ciorba-iepure-7

Ingrediente Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

  • 800 g carne de iepure cu os (taiata bucatele potrivite)
  • 3 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mari
  • o radacina pastarnac – o felie marisoara sau un pastarnac mic
  • o radacina medie patrunjel
  • o radacina mica telina – 1 bucata mica
  • 1 ardei rosu capia
  • 4 linguri smantana grasa (30%)
  • 2 galbenusuri
  • sare
  • leustean
  • tarhon

Mod de preparare Ciorba de iepure la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Pentru inceput conecteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express la curent, apoi selecteaza programul BROWN/SAUTE.
In timp ce aparatul se incalzeste pe ecranul aparatului apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor, apare timpul setat pentru gatit. Asta inseamna ca aparatul s-a incins suficient si poti pune in vas 3 linguri de ulei.

Pui bucatile de carne, tamponate in prealabil cu servet uscat si le rumenesti usor pe toate partile, amestecand cu o spatula de silicon sau lemn.
Apasa butonul Stop si opreste programul.

Toarna in vas 2,5 L apa si adauga legumele intregi, cu exceptia cartofilor, pe care le-ai spalat bine cu o perie (nu vei curata de coaja decat ceapa).
Montezi capacul aparatului si-l rotesti pana cand atinge directia de blocare.
Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
Selectezi din meniu functia SOUP, presiune HIGH si timpul – 40 minute. Apasa butonul START.

Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se va auzi un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
Cu ajutorul unei spatule lungi si cu manusa de bucatarie, rotesti supapa permitand sa se elibereze aburul.
Cand acest lucru s-a incheiat, mai asteapta 2 minute apoi deschide capacul.

Scoate cu o spumiera legumele intregi, spumeaza supa daca este cazul, apoi adauga cartofii curatati si taiati cubulete.
Monteaza la loc capacul, blocheaza si inchide supapa.
Seteaza din nou programul SOUP, redu presiunea la LOW si seteaza timpul – 14 minute.
Dupa expirarea celor 14 minute se deschide cu grija capacul, dupa ce se elibereaza aburul sub presiune.
Intr-un bol bate usor galbenusurile, adauga smantana si leusteanul.

Ia din ciorba 2 polonice cu supa si amesteca, apoi adauga totul in vas. Potriveste gustul de sare.
La final adauga 1/3 lingurita tarhon uscat.
Pofta buna!

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns