duminică, septembrie 22, 2019

Ciorba de loboda cu smantana

ciorba-de-loboda-2
243Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

A aparut loboda. Sanatoasa, frumoasa si colorata ;;). Pe timp de iarna “apare” din congelator :-))

Ciorba de loboda si ciorba radauteana sunt preferatele mele.

In alte zone ale tarii ciorbita asta se serveste fara smantana, are o culoare rosie, frumoasa tare, insa noi nu servim ciorbele fara smantana. Singura ciorba ce o servim fara e ciorba de fasole.

Eu va prezint varianta cu cartofi dar puteti sa inlocuiti cartofii cu o cescuta cu orez. Va iesi o ciorba la fel de buna.

 

[ingredients title=”Ingrediente Ciorba de loboda”]

ciorba-de-loboda
ciorba-de-loboda

Avem nevoie de

  • ulei
  • o ceapa
  • un morcov
  • o felie radacina de telina
  • 5 cartofi
  • loboda (dupa preferinta, depinde cat de consistenta vreti ciorba 🙂 )
  • tarhon
  • leustean verde (eu am pus pasta de leustean)
  • patrunjel verde
  • 250 ml smantana cu peste 25% grasime
  • zeama de la o lamaie
  • sare,piper

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare Ciorba de loboda”]

  1. Curata si spala toate legumele. Loboda curat-o de codite si spal-o bine, in multe ape. Ceapa, morcovul si radacina de telina toaca-le marunt iar cartofii taie-i cubulete.
  2. Pune putin ulei la incins.
  3. Adauga ceapa, caleste 2-3 minute apoi pune morcovul si telina. Mai lasa 2-3 minute, amestecand si adauga 3l de apa.
  4. Da focul la mare iar cand incepe sa fiarba redu focul si lasa legumele la fiert 10 minute. E timpul s-adaugi cartofii.
  5. Peste alte 10 minute adauga loboda pe care ai taiat-o fasii.
  6. Lasa sa mai fiarba 10 minute si adauga smantana pe care ai amestecat-o cu o lingura de pasta de leustean, patrunjel verde tocat, zeama de lamaie si tarhon tocat. Daca nu esti sigura de calitatea smantanii, pentru a evita branzirea, adauga cate un polonic din ciorba fierbinte, amesteca si abia apoi adauga in oala cu ciorba.
  7. Omogenizeaza, lasa sa mai dea un clocot, potriveste gustul de sare si piper  si opreste focul.
  8. Si calda si rece e la fel de buna!

NOTA.Pentru un gust deosebit pisati trei catei de usturoi, ii puneti intr-o strecuratoare pe care-o tineti deasupra oalei cu ciorba si luati cate un polonic din ciorba pe care-o turnati peste usturoi.

[/directions]

ciorba-de-loboda-1
ciorba-de-loboda-1

 

 

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

4 comentarii

Lasă un răspuns