mnb

Ciorba de perisoare

2.48KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email

Ciorba de perisoare.

Sigur si voi acasa aveti niste topuri culinare in care includeti ce se mananca cel mai bine si mai cu pofta.

Ciorba de perisoare probabil e in topul multora dintre noi.

Cu multe legume, acrisoara si buna, parca nu poti refuza cand ti se ofera.

Asa-i?

De data asta am pregatit-o la   cu si mai multa usurinta si fara sa trebuiasca s-o supraveghez.

La aparatul asta fac si ciorbe, si fel principal, si desert.

Ciorba de perisoare

Ingrediente pentru zeama
  • aproximativ 350-400 grame legume tocate – radacini albe (telina, pastarnac, patrunjel), morcov, pastai, ardei gras rosu, ceapa, mazare (puteti folosi si amestec congelat)
  • 3,5- 4 l apa
  • 3 galbenusuri
  • sare
  • piper
  • leustean verde – jumatate legatura
  • patrunjel verde – jumatate legatura
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 3 linguri ulei

Pentru perisoare

  • 500 g carne de vita sau vitel – tocata
  • 2 oua
  • patrunjel tocat
  • 3 linguri orez
  • sare
  • piper

Preparare ciorba de perisoare

Pregatiti aparatul

Conectati-l la sursa de curent si apasati butonul de asteptare. Selectati programul de prajire, puneti ulei in vas, apoi apasati butonul de START.

Lasati sa se incinga si puneti legumele. Caliti-le 3-4 minute, apoi opriti programul.

Turnati apa in vas si o lingura de sare.

Selectati programul de gatire lenta, setati din butoane treapta low si timp 1:30, fixati capacul peste vas si apasati start.

Pregatiti perisoarele.

Spalati orezul sub un jet de apa fierbinte si-l scurgeti bine.

Il puneti intr-un bol si adaugati ouale, carnea, putin patrunjel tocat, sare si piper dupa gust.

Amestecati energic pana cand aveti o compozitie omogena.

Cu mainile umede formati in palma bilute de carne, pe care le asezati pe o planseta si le dati apoi la rece.

Cand semnalul sonor al aparatului va atentioneaza, adaugati perisoarele in vas, fixati capacul, apoi selectati acelasi program, dar setati treapta high, timp 3:00.

La finalul programului luati cu grija capacul, bateti rapid intr-un bol galbenusurile de ou , adaugand treptat cate putina zeama din vas. Turnati apoi totul peste restul de ciorba, potriviti gustul de sare si piper si acriti cu zeama de lamaie dupa gust.

Serviti fierbinte! Optional adaugati smantana la servire.

Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

1 + 2 =