Dintre toate mancarurile pe care le prepar eu, piesele de „rezistenta” sunt aceste ciuperci si clatitele banatene.
Le-as face zilnic
Ingrediente
- 3 borcane ciuperci taiate, scurse bine
- 2 cepe tocate marunt
- 2 linguri ulei
- 4-5 linguri maioneza
- o mana de patrunjel verde, tocat
- usturoi-5-6 catei, pisati
- sare
Mod de preparare
Ceapa se caleste timp de 5minute in ulei (eu pun si putina apa). Se scurge bine si se pune intr-un bol.
Se adauga apoi ciupercile si se mai calesc 10 minute amestecand.
Se lasa la racit, se scurg si se amesteca cu maioneza, usturoi, patrunjel, sare dupa gust.
Se omogenizeaza totul.
Cred ca ceapa calita face salata si mai gustoasa. Am s-o incerc!
da, cred ca asta e „chichita” acestei salate.(eu evit cat pot prajelile asa ca adaug putina apa la calit si las pana se evapora)
am facut-o o data fara ceapa si am pus smantana; nu i-a placut sotului, a zis c-am gresit reteta:))
eu o fac astazi, ca mi-ai facut pofta cu salata ta. 🙂
n-am pus niciodata usturoi in salata asta. nici n-am prajit ceapa. am sa incerc sa o fac asa sa vad cum iese la gust. daca nu-i buna, te bat :))
eu sunt o pasionata de ciuperci. vorba sotului, le-as pune si in prajituri :))
Excelent ! Singura varianta care se merita facuta
Guybrush,multumesc.
Niciodata! -nu postez ceva ce nu-mi place, chiar daca ar fi o reteta renumita, sofisticata. Daca nu-mi place gustul raman pozele-n pc :))
La multi ani!