Deşi am văzut multe reţete de clafoutis pe net, niciodată nu mi s-a făcut poftă încât să doresc să testez vreuna. Mi se păreau prea „legate”, prea dense, probabil pentru ca au mai multă faină decât proporţia din reţeta de faţă.
Eu aş fi vrut o reţetă de clafoutis niţel mai pufoasă, mai uşoară, iar aceasta a venit zilele trecute de la Nico, fata pe care o voi pomeni mereu pentru Cornurile de Bratislava, care mi-a scris o reţetă de clafoutis care m-a tentat.
Ce-i de fapt clafoutis? O prăjitură pentru puturoşi :))).
Daca ai sâmburii scoşi de la vişine/cireşe , nu-ţi ia decat 5 MINUTE!! să-l prepari.
Singura diferenţă fată de ce mi-a scris ea este că am adăugat în loc de 75 gr făină, 90 grame. Nu că mi-aş fi propus asta de la început dar când am pus pe cântar atâta a curs din pungă, atâta am lăsat :))).
Nu vă pot descrie cum a ieşit bunătatea asta şi cu ce pofta au mancat-o copii. Textura este undeva între crema de zahăr ars şi o budincă pufoasă. Habar n-am consistenţa ei când se raceste, că n-a apucat aşa ceva :)))
Eu am avut vişinele din curte, muuuult mai micuţe decât cele de la piaţă :), aşa că atunci când le-am scos sâmburii nu am reuşit să le păstrez forma, rupându-se multe dintre ele, dar voi dacă aveţi vişine mari straduiţi-vă să le scoateţi sâmburii frumos 😀
[ingredients title=”Ingrediente Clafoutis cu visine”]
- o lingură ulei
- 3 ouă mari
- 200 gr smântână
- 150 ml lapte
- 50 gr zahăr
- un plic zahăr vanilat
- 90 gr făină + un vârf cuţit praf de copt (opţional)
- un vf cuţit sare
- vişine/cireşe
- zahăr pudră
[/ingredients]
- Într-un bol sparge ouăle. Adaugă zahărul, uleiul şi sarea şi mixează amestecul la viteza maximă pentru 2 minute.
- Adaugă smântâna şi laptele şi omogenizează.
- La final adaugă faina şi mixează un minut.
- Unge vasele in care vrei să prepari clafoutis cu putin ulei sau unt, aşează vişine (cât de multe doreşti să aibă desertul; eu am pus cam 350 grame) apoi toarnă compoziţia de mai sus.
- Dă vasele la cuptor la foc mediu şi coace până ce preparatul incepe să prindă culoare şi clafoutisul se desprinde de pereţii formei.
- Serveşte cald, pudrat cu zahăr pudră.
[/directions]
Gabyta,chiar imi place cum arata si cred ca am sa fac si eu.Nici eu nu am fost prea tentata pana acum de vreo reteta de clafoutis de pe net.
Sa-l testezi, Mena , si sa-mi spui sincer parerea.
Sa pui exact cum am pus eu, da? :)))
Este in cuptor,iti spun dupa ce gust dar sunt sigura ca o sa-mi placa .
A iesit delicios! Imi pare tare bine ca i-a placut mult si Oanei. Am sa mai repet reteta.Aveam de gand sa fac o gluma insa pentru ca m-ai rugat sa-ti spun parerea mea sincera,am renuntat . :)) :-*
P.S. :)))) da,am pus exact cum ai pus tu.
Dar oare Oanei nu cumva i-a placut pentru ca e reteta de la mine ;;) ? :))))))
Sa va fie de bine! Ia sa fac si eu ;;)
Ma bucur Gaby ca ai ramas la reteta recomandata de mine si cel mai mult ma bucura ca le-a placut copiilor. Arata foarte frumos fotografiile facute si sincer mi-au facut pofta. O sa o fac si eu cat de curand. Te pup si spor in toate, Nico
Găbiţa,a iesit de nota 10. Cel mai mult m-am bucurat că i-a plăcut Oanei.
Buna! Arata grozav si singura intrebare e smantana dulce sau fermentata?
Buna, Cristina!
Eu folosesc smantana pentru gatit. Aici gasesc la producatori locali dar merge foarte bine Zuzu, Bucovina, Albalact, sau orice alt tip gasesti tu la magazine ambalata la galetuse, cu minim 20% grasime.
La punctul 2 scrie adauga smintina si APA??? nu a observat nimeni?
subintelegem laptele,nu-i asa?
faina retea ,se apropie de pasca cu smintina
Multumesc de atentionare, Corina! >:d< Am rectificat.
Acum e la cuptor si al meu …:) am mai facut asa ceva si ne-a placut , dar dupa alta reteta care nu continea smantana . Abia astept sa vad cum va iesi ; am pus si un pic de es de migdale …