Clatite fara gluten
Cand ai alimente speciale la indemana ti-e mai usor sa pregatesti retete fara gluten, lactoza sau carbohidrati, recomandate in tratarea diverselor afectiuni sau pur si simplu sa gatesti sanatos si responsabil, sa te alimentezi fara remuscari 🙂
Asa ca, cu toate cele la-ndemana nu-ti ramane decat sa cauti retete si s-alegi.
Daca intai am ales painea fara gluten, acum m-am oprit la o portie de clatite pe care le-am servit la micul dejun alaturi de magiun fara zahar, inspirata fiind de aceeasi Natalia, la care gasesti multe retete sanatoase pe blog.
Din reteta de fata ies 5 clatite, adica…cam doua portii, dar eu recunosc, am mancat 3 clatite fara gluten :))
Bine, acu’ nu va asteptati ca aceste clatite sa fie identice cu clatitele cu lapte si faina, n-au nicio treaba cu alea, nici n-au cum…sunt niste clatite elastice si bune, pe baza de ou, dar care va satisfac pofta si-atunci cand va hraniti sanatos sau aveti probleme medicale.
Stiti ce-am mai remarcat? Retetele astea sanatoase se fac si mult mai simplu 🙂
Ingrediente clatite fara gluten – 2 portii
- 4 oua
- 50 g faina de migdale
- un vf cutit sare
- o lingura ulei de masline
- o lingura sirop de agave
- unt pentru uns tigaia
Mod de preparare clatite fara gluten, lactate si carbohidrati.
Puneti toate ingredientele, cu exceptia untului, intr-un bol si le bateti cu un tel 2 minute.
Incingeti tigaia de clatite si-o ungeti cu unt.
Lasati sa se topeasca si puneti aproximativ 1/5 din amestec cu un polonic, inclinand usor tigaia.
Prajiti clatita timp de 1-2 minute, pana cand vedeti ca suprafata s-a legat si deschis la culoare, iar cu ajutorul unei spatule late o invartiti si-o lasati inca un minut si pe cealalta parte.
Procedati la fel cu toata compozitia.
Serviti clatitele 2 cate 2 sau cate 3 :))), umplute dupa gustul vostru. In cazul meu – magiun de prune.
Eu zic – Saru’mana pentru masa! si m-apuc de treburi 🙂