Cine nu manca in copilarie cornete cu frisca? Unul dintre cele mai bune deserturi.
Ingrediente
- ingrediente pentru 45-50 bucati:
- 250 g untura
- 250 ml smantana
- drojdie 20 grame
- un ou
- 4-5 linguri zahar
- putina sare
- faina cat cuprinde
- 300 ml frisca lichida +200 ml smantana
- zahar pudra
Mod de preparare cornete cu frisca
Se face un aluat din untura, 250 gr smantana, ou, zahar, sare si faina. Trebuie sa obtineti un aluat ferm, nelipicios, care sa fie tarisor dar totusi sa se poata intinde destul de usor cu sucitorul.
Impartim aluatul in 3.
Luam o bucata de aluat si o intindem cu sucitorul pe masa infainata. Ii taiem marginile asa incat sa obtinem un patrat sau dreptunghi cu laturile perfecte apoi cu un cutit taiem fasii lungi pe care le rulam pe cornete asa ca in foto.
Asezam cornetele intr-o tava in care am pus hartie pentru copt si introducem in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana ce capata o usoara culoare galben-maroniu. (aprox 20-25 min la cuptorul meu).
Le scoatem si fierbinti, tinand cu un prosop sau manusa de bucatarie de cornet, le tragem usor si le asezam in zahar pudra.
Cand s-au racit le umplem cu frisca facuta din 300 ml frisca lichida si 200 ml smantana+ 2 linguri zahar pudra.
Se lasa pana a doua zi. Cu cat sunt lasate mai mult cu atat sunt mai bune. Peste doua- trei zile aceste cornete cu frisca se topesc in gura de fragede ce devin (daca rezista:)))) )
Se pot umple si cu crema de vanilie sau crema de cacao.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun
Cateva poze din timpul prepararii
DE UNDE IAU FORMELE DE RULOU?