mnb

Cornulete cu visine si nuca

2.09KVizualizări
4.7
(15)

Eu am mai mancat cornulete la viata mea, la mine acasa sau la casele altora, da’ cum se combina si impletesc la astea toate aromele si texturile – aluat, visina, nuca – parca nu s-au completat la niciunele. Nu bune, foarte bune! Aroma acrisoara a visinelor, nuca usor prajita si aluatul care se topeste in gura de fraged ce e, merita tot „deranjul”! Unt, smantana, visine, nuca, faina – sunt cateva dintre ingredientele retetei de cornulete cu visine si nuca.

 

cornulete cu visine si nuca

Sursa mea de inspiratie – Beatricia

Ingrediente Cornulete cu visine si nuca

Aluat

  • 200 g unt cu 82% grasime
  • 180 g smantana fermentata, cu 25% grasime
  • 15 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 350 g faina alba TIP 550

Pentru umplut

  • visine 400-500 g
  • nuca prajita tocata bucati marisoare

In plus

  • Zahar pudra

cornulete cu visine si nuca

Preparare 

Pentru inceput prajesti usor nuca, o lasi la racit, apoi o toci cu cutitul in bucati marisoare.

Pui visinele la scus intr-o strecuratoare. Eu am avut visine congelate.

Intr-un bol incapator pune untul la temperatura camerei, galbenusurile, zaharul si smantana. Omogenizeaza.

Cerne faina si adauga jumatate in vas, amestecand cu  lingura. Adauga apoi faina ramasa si framanta cu mana, fara a insista asupra framantatului. Trebuie doar sa aduni tot aluatul, sa fie omogen. Daca framanti in exces activezi reteaua de gluten si nu vei obtine cornulete fragede ci pufoase.

Aluatul trebuie sa fie ferm, dar destul de moale si usor lipicios.

Aduni totul intr-o bila, acoperi cu folie alimentara si dai la frigider pentru o ora.

Asamblare Cornulete cu visine si nuca

Scoti aluatul de la rece si iei o patrime de aluat.

Infainezi generos blatul de lucru si intinzi aluatul intr-o foaie rotunda. Ii nivelezi (cat de cat :)) ) marginile, apoi tai aluatul in 16 triunghiuri. Pui la baza fiecaruia cate 2 visine si 2-3 bucati de nuca, apoi, cu rabdare, rulezi.

Asezi cornuletele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt.

Dai tava la rece pentru 30-40 de minute.

Incalzesti cuptorul la 180 grade. scoti tava de la frigider si bagi direct la cuptor. Lasi pana cand cornuletele se rumenesc usor. Va dura undeva la 25-30 minute. Eu le-am lasat 27-28.

Le lasi sa se raceasca si apoi iei unul cate unul si treci prin zahar pudra.

Sa va fie de folos!

cornulete cu visine si nuca

 

cornulete umplute cu visine

 

 

coacere cornulete

 

cornulete rumene

 

umplutura pentru cornulete

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 15

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

fifteen + 15 =