Eu am mai mancat cornulete la viata mea, la mine acasa sau la casele altora, da’ cum se combina si impletesc la astea toate aromele si texturile – aluat, visina, nuca – parca nu s-au completat la niciunele. Nu bune, foarte bune! Aroma acrisoara a visinelor, nuca usor prajita si aluatul care se topeste in gura de fraged ce e, merita tot „deranjul”! Unt, smantana, visine, nuca, faina – sunt cateva dintre ingredientele retetei de cornulete cu visine si nuca.
Sursa mea de inspiratie – Beatricia
Ingrediente Cornulete cu visine si nuca
Aluat
- 200 g unt cu 82% grasime
- 180 g smantana fermentata, cu 25% grasime
- 15 g zahar
- 2 galbenusuri
- 350 g faina alba TIP 550
Pentru umplut
- visine 400-500 g
- nuca prajita tocata bucati marisoare
In plus
- Zahar pudra
Preparare
Pentru inceput prajesti usor nuca, o lasi la racit, apoi o toci cu cutitul in bucati marisoare.
Pui visinele la scus intr-o strecuratoare. Eu am avut visine congelate.
Intr-un bol incapator pune untul la temperatura camerei, galbenusurile, zaharul si smantana. Omogenizeaza.
Cerne faina si adauga jumatate in vas, amestecand cu lingura. Adauga apoi faina ramasa si framanta cu mana, fara a insista asupra framantatului. Trebuie doar sa aduni tot aluatul, sa fie omogen. Daca framanti in exces activezi reteaua de gluten si nu vei obtine cornulete fragede ci pufoase.
Aluatul trebuie sa fie ferm, dar destul de moale si usor lipicios.
Aduni totul intr-o bila, acoperi cu folie alimentara si dai la frigider pentru o ora.
Asamblare Cornulete cu visine si nuca
Scoti aluatul de la rece si iei o patrime de aluat.
Infainezi generos blatul de lucru si intinzi aluatul intr-o foaie rotunda. Ii nivelezi (cat de cat :)) ) marginile, apoi tai aluatul in 16 triunghiuri. Pui la baza fiecaruia cate 2 visine si 2-3 bucati de nuca, apoi, cu rabdare, rulezi.
Asezi cornuletele intr-o tava in care ai pus hartie pentru copt.
Dai tava la rece pentru 30-40 de minute.
Incalzesti cuptorul la 180 grade. scoti tava de la frigider si bagi direct la cuptor. Lasi pana cand cornuletele se rumenesc usor. Va dura undeva la 25-30 minute. Eu le-am lasat 27-28.
Le lasi sa se raceasca si apoi iei unul cate unul si treci prin zahar pudra.
Sa va fie de folos!