sâmbătă, august 24, 2019

Cornulete de post cu bors

82Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Cele mai grozave cornulete de post mancate de mine.
Se fac atat de simplu si dispar atat de repede.
Multumesc Sara & Miki pentru reteta.

Ingrediente
400 gr faina
o lingura de zahar
150 ulei
100 ml bors
1/2 lingurita sare
o lingura zahar
un pliculet drojdie uscata
doua pliculete zahar vanilat
coaja rasa portocale
gem de prune sau rahat, pentru umplut
zahar pudra

Amestecati intr-o cana uleiul, borsul si drojdia.
Omogenizati.
Cerneti faina, adaugati sarea si zaharul apoi amestecul lichid putin cate putin.
Framantati un aluat maleabil, nelipicios. Strangeti aluatul intr-o forma de bila mare.
Pe blatul de lucru infainat aplatizati bila de aluat cu sucitorul intinzand o foaie rotunda de 1cm grosime.
Impartiti cu cutitul foaia in doua, apoi in 4, si tot despartiti unghiurile formate in doua pana obtineti 12 sau 16 bucati.
(pentru a intelege procedeul va uitati AICI.)
Puneti la baza fiecarei bucati de aluat o lingurita de gem sau o bucatica de rahat si rulati de la baza spre varf.
In tava tapetata cu hartie pentru copt asezati cornuletele lasand distanta intre ele.
Preincalziti cuptorul timp in care dati tava la frigider.
Coaceti cornuletele la foc mediu pana prind culoare apoi le pudrati cu zahar.

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

24 de comentarii

Lasă un răspuns