vineri, august 23, 2019

Cornulete bicolore cu ciocolata si sirop caramel

105Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Va spun din start, sosul caramel face toti banii! Sa nu renuntati la el!

Am mancat prima oara cornulete d-astea primite, de la mama soacra, si nu-mi venea sa cred ca poate sa-mi placa atat de mult un desert pregatit de altcineva, eu fiind destul de pretentioasa la acest capitol 😛 Asa c-am cerut reteta si mi le-am facut acasa 🙂 Si-am mancat….papa bun :))

Am respectat reteta intocmai, nu am pus nimic mai mult, nimic mai putin 🙂

Absolut delicioase, cu greu te poti opri din mancat!

Ingrediente aluat cornulete bicolore

  • 1 kg faina alba
  • 25 g drojdie
  • un plic praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 3 linguri zahar
  • 200 ml ulei
  • 4 oua
  • 450-500 ml lapte
  • putina sare
  • 2 linguri cacao neagra

Pentru sirop

  • 400 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1/2 sticluta esenta rom

In plus

Crema de ciocolata Finetti


Mod de preparare Cornulete bicolore cu ciocolata

Intr-un bol punem 200 g faina, drojdia, zaharul si amestecam usor.
Adaugam, treptat,  laptele caldut. Cand amestecul este omogen ne oprim si lasam la crescut timp de 10 minute.

Separat, intr-un bol mare, punem faina ramasa (cele 800 g) ouale batute, praful de copt stins cu lamaie, uleiul si sarea.

Dupa ce au trecut cele 10 minute, punem amestecul cu drojdie in bolul mare si framantam un aluat omogen, ferm. Cred ca mi-a luat cam 10-15 minute. Adaugati inca putina faina  sau lapte cald doar daca aluatul o cere, acesta trebuie sa fie elastic si usor de lucrat cu el.

Impartim aluatul in doua parti egale iar intr-una din parti punem cacaua si framantam pana la omogenizare.

Punem bucatile de aluat in doua boluri, acoperim cu servete curate si lasam la crescut la loc cald, pana-si dubleaza volumul.

Preincalzim cuptorul.

Impartim fiecare bila in 6 parti.

Oprim doua bucati, de culori diferite, restul pastandu-le acoperite pana la folosire.

Intindem aluatul maro intr-o foaie rotunda, apoi procedam la fel cu aluatul galben.

Suprapunem foile punand partea maro prima, apoi taiem cercul in 8 parti egale.

Punem la baza fiecarei bucati cate 1/3 lingurita crema de ciocolata, apoi rulam formand cornuletele.

Le asezam in tava in care am pus hartie pentru copt si le coacem timp de 18 minute la 190 grade.

Intre timp pregatim siropul.

Caramelizam zaharul si stingem cu cele 300 ml apa.

Lasam la fiert, la foc mic, pana cand siropul incepe sa se ingroase usor (aprox 10 minute). Ridicam lingura cu putin sirop deasupra vasului si daca ultima picatura de sirop se prelinge mai greu de pe lingura, siropul e gata. Adaugam esenta de rom.

Trecem cornuletele fierbinti prin sirop, timp de cateva secunde, pe toate partile.

Procedam la fel cu bucatile de aluat ramase.

Servim cornuletele bicolore cu ciocolata, cu mare pofta! Garantez ca n-o sa va lipseasca 😉 :))

Reteta in imagini

 

Optional – cornuletele se pot tavali prin nuca macinata sau nuca de cocos

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns