Cornuri cu mac - Rețete Papa Bun

Cornuri cu mac

1.71KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, “dau o fuga” pe blogul Nicoletei.

Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac!

Aceste cornuri cu mac m-au atras de mult dar…nu le venise randul.

Acum le-am pregatit si v-am adus si voua reteta 🙂

cornuri-cu-mac2

[ingredients title=”Ingrediente Cornuri cu mac”]

  • 1 kg faina alba
  • 60 g drojdie proaspata
  • 100 g unt
  • 120 g zahar
  • un ou
  • 450-500 ml lapte caldut
  • 12 g sare

Pentru uns

  • 2 oua
  • 3 linguri mac

[/ingredients]

cornuri-cu-mac3[preparare title=”Mod de preparare Cornuri cu mac”]

  1. Intr-o canita amesteca bine drojdia cu o lingurita de zahar, pana ce se lichefiaza. Adauga 2 linguri din faina si putin lapte caldut, omogenizeaza si lasa pana ce amestecul isi dubleaza volumul.
  2. Intr-un bol mare puna faina, oul, zaharul, sarea si untul la temperatura camerei.
  3. Fa o gropita in mijloc si adauga drojdia.
  4. Incepe sa pui laptele caldut, putin cate putin, omogenizand aluatul.
  5. Framanta timp de 10 minute.
  6. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai pui putina faina sau sa reduci cantitatea de lapte (sa nu-l pui pe tot, ci doar 450-470 ml).
  7. Trebuie sa obtii un aluat de patiserie elastic, nelipicios.
  8. Acopera bolul cu un servet si lasa-l la dospit pentru o ora.
  9. Dupa ce a crescut frumos imparte-l in de bucati egale pe care le modelezi in forma de bilute. Eu am facut pe langa cornuri si niste placinte rotunde, umplute cu branza.
  10. Aplatizeaza fiecare bila cu sucitorul.
  11. Ruleaza foaia rotunda obtinuta, tragand usor de laterale pentru a alungi ruloul obtinut. Modelati ruloul in forma de cornuri.
  12. Asezati rulourile obtinute in tava tapetata cu hartie pentru copt.
  13. Lasati tava intr-un loc cald pana ce cornurile-si dubleaza volumul.
  14. Bateti bine cele doua oua ramase si ungeti cornurile.
  15. Presarati mac.
  16. Setati temperatura cuptorului la 160-165 grade si introduceti tava.
  17. Lasati pana ce cornurile cu mac se rumenesc frumos.

[/preparare]

cornuri-cu-mac4

cornuri-cu-mac5

cornuri-cu-mac6

cornuri-cu-mac7

cornuri-cu-mac8

cornuri-cu-mac4

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns