Cand vreau cornuri, batoane sau alte bunatati ce tin de patiserie, „dau o fuga” pe blogul Nicoletei.
Face atatea bunatati incat ar fi imposibil sa nu gasesti ceva pe plac!
Aceste cornuri cu mac m-au atras de mult dar…nu le venise randul.
Acum le-am pregatit si v-am adus si voua reteta 🙂
[ingredients title=”Ingrediente Cornuri cu mac”]
- 1 kg faina alba
- 60 g drojdie proaspata
- 100 g unt
- 120 g zahar
- un ou
- 450-500 ml lapte caldut
- 12 g sare
Pentru uns
- 2 oua
- 3 linguri mac
[/ingredients]
- Intr-o canita amesteca bine drojdia cu o lingurita de zahar, pana ce se lichefiaza. Adauga 2 linguri din faina si putin lapte caldut, omogenizeaza si lasa pana ce amestecul isi dubleaza volumul.
- Intr-un bol mare puna faina, oul, zaharul, sarea si untul la temperatura camerei.
- Fa o gropita in mijloc si adauga drojdia.
- Incepe sa pui laptele caldut, putin cate putin, omogenizand aluatul.
- Framanta timp de 10 minute.
- In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai pui putina faina sau sa reduci cantitatea de lapte (sa nu-l pui pe tot, ci doar 450-470 ml).
- Trebuie sa obtii un aluat de patiserie elastic, nelipicios.
- Acopera bolul cu un servet si lasa-l la dospit pentru o ora.
- Dupa ce a crescut frumos imparte-l in de bucati egale pe care le modelezi in forma de bilute. Eu am facut pe langa cornuri si niste placinte rotunde, umplute cu branza.
- Aplatizeaza fiecare bila cu sucitorul.
- Ruleaza foaia rotunda obtinuta, tragand usor de laterale pentru a alungi ruloul obtinut. Modelati ruloul in forma de cornuri.
- Asezati rulourile obtinute in tava tapetata cu hartie pentru copt.
- Lasati tava intr-un loc cald pana ce cornurile-si dubleaza volumul.
- Bateti bine cele doua oua ramase si ungeti cornurile.
- Presarati mac.
- Setati temperatura cuptorului la 160-165 grade si introduceti tava.
- Lasati pana ce cornurile cu mac se rumenesc frumos.
[/preparare]