Cornuri pufoase cu branza de vaci - Rețete Papa Bun

Cornuri pufoase cu branza de vaci

383Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cel mai fain aluat de cornuri! Minunat! Atat de pufoase, cresc asa cam ca Fat Frumos :)))

Se afunda degetele-n cornurile rumene, asa fain ies.

Si nici nu se fac greu, nici nu dureaza mult.

Azi le am umplut cu branza, dar merg foarte bine cu mar, cu gem cu nuca, cu ciocolata, cu mezeluri (nu mai pui zahar in aluat), cu orice altceva va inspira 🙂

Cornuri pufoase cu branza de vaci

Eu am facut 2 tavi, dar va las reteta pentru o sigura tava, pentru 10-12 cornuri.

Pentru aluat Cornuri pufoase cu branza de vaci

  • 650-700 g faina alba
  • 330 ml lapte
  • un cub drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 100 ml ulei
  • un plic zahar vanilinat

Pentru umplutura

  • 200 g branza de vaci (eu am folosit Pilos, dar cred ca merge mai bine una mai uscata)
  • un ou
  • 40 g gris
  • un plic zahar vanilinat
  • 100 g zahar
  • putina sare

In plus

  • un ou pentru pensulat cornurile
  • o lingurita ulei
  • ulei pentru modelat

Mod de preparare Cornuri pufoase cu branza de vaci

Daca folosesti drojdie proaspata pune-o intr-un bol impreuna cu putina apa calda si 2 linguri de faina, amesteca bine si lasa 15 minute la crescut.

Daca folodsesti drojdie uscata amestec-o din start cu faina cernuta.

Pune zaharul si zaharul vanilinat in lapte si pune la incalzit.

Intre timp pune intr-un bol mare faina cernuta, drojdia crescuta sau drojdia uscata, uleiul (cele 100 ml) si sarea.

Toarna deasupra laptele usor caldut, in care ai amestecat sa se dilueze zaharul.

Amesteca bine compozitia, apoi incepe sa framanti, pentru a obtine un aluat elastic, nelipicios, pe care-l framanti pentru 10 minute.

In functie de puterea de absorbtie a tipului de faina folosit, poate fi necesar sa mai adaugi fie faina fie lapte cald.

Acoperi vasul cu-n servet curat si lasi la loc cald pana cand aluatul isi dubleaza volumul.

In timp ce aluatul e la crescut, amesteca pana la omogenizare intredientele pentru umplutura si lasa-l deoparte pentru 20 minute.

Imparti aluatul in 10-12 bile egale, ajutandu-te de putin ulei.

Iei fiecare bucata de aluat, o intinzi bine cu sucitorul in forma triunghiulara, pui la baza o lingura de umplutura, crestezi usor mijlocul bazei aluatului, ca-n imagine.

Treci baza de aluat peste umplutura, apesi bine, bine sa nu iasa umplutura, apoi rulezi . Capatul aluatului trebuie sa ramana sub corn.

Pui toate cornurile intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt si le ungi cu ou batut cu o lingurita de ulei. Le mai lasi 10-15 minute la loc cald.

Introduci tava in cuptorul preincalzit si coci cornurile pe treapta din mijloc, fie la 190 grade program normal, sus/jos, fie la 170 grade program cu ventilatie, pana cand se rumenesc frumos.

Poti schimba umplutura dupa bunul plac.

Reteta preluata de la Desert de casa

aluat cornuri pufoase

aluat cornuri pufoase-2

 

Alta reteta care s-ar putea sa-ti placa – Briose cu unt si ciocolatabriose-cu-unt

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns