Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci - Rețete Papa Bun

Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

2.28KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

O mancare pe cat de rapida si usoara de pregatit, pe-atat de gustoasa si consistenta.

Daca ai carnita de porc nu ezita s-o incerci 😉

[ingredients title=”Ingrediente”]

  • 600-700 g cotlet de porc
  • un borcan ciuperci fierte, feliate
  • 30 ml ulei de masline
  • 50 g unt
  • 3 linguri sos de soia
  • 3-4 linguri smantana
  • 80 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper

[/ingredients]

Mod de preparare Cotlet de porc in sos de smantana si ciuperci

Pregateste o tigaie buna si pune-o la foc mic. Pune uleiul in ea la incins, timp in care porntionezi cotletul in bucatele.

Presara piper si aseaza-le in tigaie.

Lasa-le 2-3 minute, iar cand s-au rumenit usor invarte-le pe cealalta parte.

Lasa-le la prajit la foc mic pana se evapora sucul lasat de carne apoi adauga ciupercile . Amesteca si mai lasa la prajit 3 minute, amestecand usor.

Adauga untul si lasa focul la mic pana se evapora toata zeama.

E momentul sa pui sosul de soia, usturoiul feliat si vinul, pui capac peste tigaie si lasi totul la foc mic timp de 30 minute. Mai adauga apa, putin cate putin, doar daca mai este cazul. Scoti o bucatica de carnita din tigaie si testezi daca e bine facuta. Daca mai trebuie preparata mai adaugi putina apa si mai lasi.

La final adaugi smantana si potrivesti gustul de sare (eu nu am mai pus, era suficient de sarat de la sosul de soia). Amesteci usor sa cuprinda carnea si ciupercile apoi opresti focul. Mai lasa 5-10 minute cu capac.

Recomand o smantana cu 32% grasime, LaDorna am pus eu, ca sa nu se branzeasca sosul.

Servesti cu orez si legume fierte la abur, trase/ sau nu :)) in unt.

Sursa de ispiratie – e-retete.ro

 

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns