O reteta grozava de Covridog, pe care v-o recomand din suflet! Aluat simplu, economic, usor de facut. O reteta de covridog extrem de reusita, cu aluat oparit, cu un rezultat perfect. Pentru umplut se pot folosi cremvusti, cabanos sau carnaciori. Eu am folosit cabanos.
Aluat covridog
- 280 g faina
- 180 ml apa calda
- 7 g drojdie uscata
- o lingura zahar
- o lingurita sare
- 15 g unt
- 2 linguri ulei de masline
12-14 bucati cremvusti, cabanos, carnacior
In plus
- 3 l apa
- un plic praf de copt
- un ou
- sare mare
- mac
Preparare covridog
Am turnat apa calda intr-un vas si am pus in ea untul.
Am pus in vasul masinii de paine faina, zaharul si drojdia uscata. Am pornit programul de framantare si dospire.
Am lasat sa se amesteca bine toate, apoi am adaugat treptat apa calduta, impreuna cu untul. La final am pus si sarea si uleiul de masline treptat si am lasat sa framante in continuare. Aluatul va fi foarte usor lipicios.
Aceiasi pasi ii puteti face atat in robotul de framantat, cat si manual, intr-un bol incapator.
In masina de paine programul va si dospi aluatul, iar la robot sau manual veti aduna la final aluatul intr-o bila, veti acoperi bolul cu un servet curat si veti lasa la loc cald pana ce isi dubleaza volumul.
In timp ce aluatul creste, pregatiti cremvustii/cabanosul.
Puneti intr-un vas apa la fiert, iar cand da in clocot ii puneti si ii lasati pentru 2 minute, apoi ii scoateti cu ajutorul unei spumiere si ii lasati la racit.
Aluatul crescut il rasturnati pe blatul de lucru infainat, il framantati cateva secunde, apoi in intindeti intr-o foaie de aproximativ 30 cm lungime
Puneti intr-un vas 3 L de apa la fiert, impreuna cu un plic de praf de copt.
Aluatul il taiati fasii de aprox 1,5 cm. Treceti cate o bucata de cabanos rotindu-l peste aluat, in timp ce il imbracati, lasand foarte putin loc la capete. Lipiti bine capatul, sa nu se desfaca.
Cand apa cu praful de copt a dat in clocot, introduceti cabanosul imbracat si opariti pentru 30-40 secunde. Eu am pus cate 3 o data.Scoateti cu o spumiera si asezati in tava in care ii veti coace. Puneti in tava hartie pentru copt sau covoras de silicon.
Procedati la fel cu toata cantitatea de aluat si restul de cabanos.
Ungeti cu ou batut peste fiecare covridog, presarati mac si putina sare mare.
Coaceti in cuptorul preincalzit, la 190 grade, program cu ventilatie, pe treapta din mijloc, pana cand se rumenesc frumos.
Minunati si calzi si reci!
Serviti fiecare covridog cald, cu sosul preferat, cu mustar sau ketchup.
- Aluat covridog
- 280 g faina
- 180 ml apa calda
- 7 g drojdie uscata
- o lingura zahar
- o lingurita sare
- 15 g unt
- 2 linguri ulei de masline
- 12-14 bucati cremvusti, cabanos, carnacior
- In plus
- 3 l apa
- un plic praf de copt
- un ou
- sare mare
- mac
Am facut,foarte buni! Multumesc pentru reteta!
Cu mult drag! Ma bucur mult ca v-au placut! E o reteta de covridog tare buna!