Crema caramel pentru torturi si prajituri – O crema absolut delicioasa! Cu putine ingrediente, fara zahar, doar cu rabdare si grija, poti obtine o crema cu gust intens de caramel, cu care poti umple rulouri, torturi, eclere, foi de pandispan sau o poti folosi la orice altceva , in functie de inspiratie.
Ingrediente crema caramel
- 400 g lapte condensat caramelizat (il gasesti in multe dintre magazinele mari; eu l-am comandat de pe AnytaCooking.ro
- 300 g mascarpone
- 150 ml smantana pentru frisca, cu minim 30% grasime
- optional – nuci sau alune caramelizate
- putina sare
- 2 plicuri zahar vanilat
Mod de preparare crema caramel
Pui intr-un bol larg branza mascarpone si sarea.
Montezi paletele mixerului si le introduci in bol. Incepi sa mixezi usor, sa „desfaci” branza, apoi incepi sa adaugi treptat, cate o lingura plina, laptele condensat.
Nu mixezi in exces, ci exact atat cat trebuie! Crema trebuie sa fie ferma, teapana, dar nici sa risti sa mixezi prea mult, s-o transformi in unt.
Separat, intr-un bol inalt, rece, mixezi frisca pe care o scoti de la frigider (nu calda, nu la temperatura camerei!) , pentru 2-3 minute, apoi adaugi 2 linguri din crema obtinuta anterior si mixezi in continuare pana obtii o crema pufoasa, legata.
O pui peste crema de la primul pas, pui si alunele/nucile caramelizate (daca ai ales sa adaugi) si incepi sa omogenizezi usor, de jos in sus, cu o paleta sau o lingura mare, in timp ce misti circular bolul.
Crema caramel e gata si e DELICIOASA!
O pastrezi la frigider pana la folosire.