Crema caramel pentru torturi si prajituri - Rețete Papa Bun

mnb

Crema caramel pentru torturi si prajituri

39Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Crema caramel pentru torturi si prajituri – O crema absolut delicioasa! Cu putine ingrediente, fara zahar, doar cu rabdare si grija, poti obtine o crema cu gust intens de caramel, cu care poti umple rulouri, torturi, eclere,  foi de pandispan sau o poti folosi la orice altceva , in functie de inspiratie.

crema-caramel-2

Ingrediente crema caramel

  • 400 g lapte condensat caramelizat (il gasesti in multe dintre magazinele mari; eu l-am comandat de pe AnytaCooking.ro
  • 300 g mascarpone
  • 150 ml smantana pentru frisca, cu minim 30% grasime
  • optional – nuci sau alune caramelizate
  • putina sare
  • 2 plicuri zahar vanilat

crema-caramel-3

Mod de preparare crema caramel

Pui intr-un bol larg branza mascarpone si sarea.

Montezi paletele mixerului si le introduci in bol. Incepi sa mixezi usor, sa „desfaci” branza, apoi incepi sa adaugi treptat, cate o lingura plina, laptele condensat.

Nu mixezi in exces, ci exact atat cat trebuie! Crema trebuie sa fie ferma, teapana, dar nici sa risti sa mixezi prea mult, s-o transformi in unt.

Separat, intr-un bol inalt, rece, mixezi frisca pe care o scoti de la frigider (nu calda, nu la temperatura camerei!) , pentru 2-3 minute, apoi adaugi 2 linguri din crema obtinuta anterior si mixezi in continuare pana obtii o crema pufoasa, legata.

O pui peste crema de la primul pas, pui si alunele/nucile caramelizate (daca ai ales sa adaugi) si incepi sa omogenizezi usor, de jos in sus, cu o paleta sau o lingura mare, in timp ce misti circular bolul.

Crema caramel e gata si e DELICIOASA!

O pastrezi la frigider pana la folosire.

Sursa de inspiratie

crema-caramel-3

crema-caramel-2

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns