mnb

Cremsnit – Cremes

4.31KVizualizări
5
(1)
 cremes-2

Ingrediente cremsnit

  • doua foi de foietaj din comert (eu am cumparat necoapte, voi le puteti lua gata facute sau..le preparati dupa reteta preferata de foietaj:) )
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 albusuri sau 150 g unt (cititi in reteta)
  • 7 linguri zahar pentru crema + 3 linguri pentru frisca
  • 4 linguri cu varf faina
  • vanilie
  • unt cat o nuca
  • 200 ml smantana

Mod de preparare cremsnit

Intai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi „cunoaste” cuptorul…nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor.
Prima foaie am copt-o exact asa cum era in pachet, iar pe a doua am crestat-o cu cutitul in patrate , fiecare patrat cam cat o portie de cremsnit, dar nu am taiat total, doar pana la jumatatea grosimii. Astfel cand o taiati la final se taie frumos si usor, fara sa „fuga” foaia de pe crema.
Apoi am mixat smantana cu 3 linguri zahar aproximativ 10 minute pana s-a legat bine si-am obtinut o frisca delicioasa.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am mixat spuma adaugand apoi doua linguri zahar iar laptele rece l-am pus la fiert.
Am amestecat intr-un bol galbenusurile cu restul de zahar , faina si putin lapte rece.
In laptele fierbinte de pe foc am adaugat amestecul de galbenusuri si am amestecat mereu cu o lingura de lemn pana ce toata compozitia s-a ingrosat bine si a inceput a se dezlipi de peretii vasului.
Am luat de pe foc si am incorporat usor in crema rece, albusurile mixate, vanilia  si untul moale.
Crema calduta am turnat-o peste foaia dreapta si am intins-o uniform.
Cand s-a racit bine am intins deasupra ei frisca batuta.
Cealalta foaie, crestata in patrate, am pus-o deasupra.
Am bagat tava la rece peste noapte.
Am portionat-o si-am mancat…fara oprire :))
Nota: Daca nu doriti sa adaugati albusurile,  inlocuiti-le cu 150 gr unt moale, batut spuma. Este la fel de bun in ambele variante. Eu am testat si ne-a placut la fel de mult.
Aceasta reteta este editata,  postarea initiala era prin 2011. Atunci facusem cu foaia de deasupra faramata, intre timp am devenit mai isteata :)))) si mi-a trecut prin minte s-o crestez.Arata mult mai bine asa.
cremes

 2011
cremsnit-cremes cremsnit

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

7 comentarii

  • Mai gaby, de cand caut eu o reteta buna de cremsnit…. Ia zi tu, cum tai cremsnitul in bucati ca sa nu se rupa foile? Ca la mine se sfarma nasol de tot.
    Pup si pacat ca esti cam departe, ca acum saream la o portie.

  • Mai Brandusa:)):
    1- crema e pusa calda(aproape fierbinte) pe prima foaie si asta o face moale si numa’ buna de taiat. Fasptul ca foaia de deasupra e faramata , face ca taierea sa fie floare la ureche:)).
    2-Sa stii ca, conteaza foarte mult si stratul de frisca(am avut noroc de smantana buna ca de cea vegetala m-am..bleah:D. ) e o combinatie care se duce usor pe gat:))
    Te-as fi servit cu mare drag dar stai sa termin de dat cu aspiratorul ca mi-e rusine sa vii si sa fie dezordine. Sau stai cu ochii in farfurie:))).
    pupici mari!

  • Eu am noroc ca stau la tzara:))).
    Tare am vrut sa evit gelatina, c-am tot vazut-o prin retete si e grozava prajitura asa, cremoasa, nu ca o racitura:)))

Lasă un răspuns

2 × five =