Cremsnit - Cremes - Rețete Papa Bun

Cremsnit – Cremes

1.88KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
 cremes-2

Ingrediente cremsnit

  • doua foi de foietaj din comert (eu am cumparat necoapte, voi le puteti lua gata facute sau..le preparati dupa reteta preferata de foietaj:) )
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 albusuri sau 150 g unt (cititi in reteta)
  • 7 linguri zahar pentru crema + 3 linguri pentru frisca
  • 4 linguri cu varf faina
  • vanilie
  • unt cat o nuca
  • 200 ml smantana

Mod de preparare cremsnit

Intai si-ntai am copt foile. La foc mare (200-220 grade) aprox 30 min. Fiecare insa isi “cunoaste” cuptorul…nu pot garanta ca asta e timpul pentru toate tipurile de cuptor.
Prima foaie am copt-o exact asa cum era in pachet, iar pe a doua am crestat-o cu cutitul in patrate , fiecare patrat cam cat o portie de cremsnit, dar nu am taiat total, doar pana la jumatatea grosimii. Astfel cand o taiati la final se taie frumos si usor, fara sa “fuga” foaia de pe crema.
Apoi am mixat smantana cu 3 linguri zahar aproximativ 10 minute pana s-a legat bine si-am obtinut o frisca delicioasa.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am mixat spuma adaugand apoi doua linguri zahar iar laptele rece l-am pus la fiert.
Am amestecat intr-un bol galbenusurile cu restul de zahar , faina si putin lapte rece.
In laptele fierbinte de pe foc am adaugat amestecul de galbenusuri si am amestecat mereu cu o lingura de lemn pana ce toata compozitia s-a ingrosat bine si a inceput a se dezlipi de peretii vasului.
Am luat de pe foc si am incorporat usor in crema rece, albusurile mixate, vanilia  si untul moale.
Crema calduta am turnat-o peste foaia dreapta si am intins-o uniform.
Cand s-a racit bine am intins deasupra ei frisca batuta.
Cealalta foaie, crestata in patrate, am pus-o deasupra.
Am bagat tava la rece peste noapte.
Am portionat-o si-am mancat…fara oprire :))
Nota: Daca nu doriti sa adaugati albusurile,  inlocuiti-le cu 150 gr unt moale, batut spuma. Este la fel de bun in ambele variante. Eu am testat si ne-a placut la fel de mult.
Aceasta reteta este editata,  postarea initiala era prin 2011. Atunci facusem cu foaia de deasupra faramata, intre timp am devenit mai isteata :)))) si mi-a trecut prin minte s-o crestez.Arata mult mai bine asa.
cremes

 2011
cremsnit-cremes cremsnit
Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

7 comentarii

Lasă un răspuns