mnb

Cum congelam busuiocul pentru iarna

5.1KVizualizări
3.8
(8)

 

5.0 from 2 reviews
Cum congelam busuiocul pentru iarna
 
Autor: 
Tipul retetei: Conserva
Timp preparare: 
Timp preparare termica: 
Total timp: 
sumary lorem ipsum
  • 1. ingrediente aa
  • 2. ingrediente bb
  • 3. ingrediente cc
  1. Instructiuni prepare lorem ipsum..
Note
Note in plus lorem ipsum

 

 

Cum congelam busuiocul pentru iarna

Am intrebat cu putin timp in urma fetele de pe-un grup al pasionatilor de gatit, cum pastram busuiocul  pentru iarna.

Dintre diversele raspunsuri, unul m-a atras atentia mai mult (merci, Oana Morariu <3) si anume cel cu ideea congelarii in spatiul dedicat congelatorului pentru formarea cuburilor de gheata.

Mi-a parut super dragalasa si practica ideea, asa ca voila!

 

Avem nevoie de

  • frunze de busuioc verde
  • ulei de masline (sau ulei de floarea soarelui)

cum pastram busuiocul

Cum congelam busuiocul pentru iarna

Frunzele de busuioc verde le spalam bine sub jet de apa rece.

Le lasam la scurs sau le uscam in uscatorul pentru salata verde.

Le tocam marunt, marunt.

Pregatim tavita pentru forme de gheata.

Luam din busuiocul tocat si punem in forme, lasand doar putin loc.

Turnam usor deasupra ulei.

Cu grija introducem tavita in spatiul dedicat congelarii (bineinteles ca e foarte ok si cu forme de silicion sau ce variante mai aveti voi acasa)

Lasam pentru o zi la congelator.

Scoatem tavita si, daca este de silicon doar miscam usor formele si ies simplu. Daca tavita este de plastic si nu e maleabila, introducem pentru 2-3 secunde tavita in apa calduta, avand grija sa nu ajunga apa deasupra.

Cu varful unui cutit scoatem rapid cubuletele de busuioc congelat.

Punem in pungute pe care le pastram la congelator si folosim cate-un cubulet-doua pentru condimentat mancarea.

NOTA. Dupa ce le-am scos pe farfurie le-am mai pus o ora la congelator cu tot cu farfurie pentru a-si pastra si mai bine forma, congelate si inafara formei. Abia apoi am pus cate 10 in pungute.

Bineinteles ca puteti pastra busuiocul si simplu, in pungute, tocat sau nu, insa ideea asta mi s-a parut mult mai practica si mai buna.

„Busuiocul va fi ultimul ingredient care se va adauga in reteta deoarece daca acesta va fi tratat timp indelungat la temperaturi inalte, uleiurile sale se vor evapora.

Frunzele de busuioc maruntite, proaspete sau uscate sunt folosite pentru a aroma diverse tipuri de legume, fripturi sau mancaruri, supe si inclusiv salate de legume si de fructe. Busuiocul este unul dintre ingredientele principale din salata pesto, un sos verde care se poate adauga la supe, legume, peste si diverse tipuri de paste.”

Sursa

Imagini – Cum congelam busuiocul pentru iarna

Cum congelam busuiocul pentru iarna

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 3.8 / 5. Vote count: 8

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

3 comentarii

Lasă un răspuns

eighteen − 6 =

Voteaza reteta: