Nu stiu ce frisca naturala ati gasit voi care sa se mixeze perfect, sa n-aiba adaos de prafuri sau creme de branza, pentru a putea sprita cu ea aveline, trandafiri si alte modele din frisca, pe torturi.
Eu recunosc, n-am gasit :), asa c-am recurs la un compromis, unul cam gustos :))
Amestec frisca lichida (care nu imi place in mod deosebit la gust) cu smantana naturala fermentata, in proportie de 1:1 , frisca astfel obtinuta fiind si buna la gust si mixata impecabil 🙂
De data asta am folosit-o pentru a umple niste rulouri din foietaj, dar in general e frisca cu care fac retete de torturi.
Ingrediente
- 200 ml frisca lichida indulcita sau nu – Pilos, Megle, Hulala, LaDORNA
- 200 smantana pentru gatit cu 25%grasime. Eu am aici un producator local si-n general de acolo ma aprovizionez, dar am facut si cu smantana LaDorna si cu Zuzu si a iesit la fel de buna
- o lingura si 1/2 zahar pudra (daca frisca lichida nu e indulcita, pun mai mult zahar)
- o lingurita esenta rom sau vanilie (care va place mai mult)
- o lingura zeama lamaie
cand doresc sa dau o tenta galbuie pun putin sofran 🙂
optional – intaritor frisca
Mod de preparare
- Pune intr-un bol toate ingredientele.
- Amesteca-le usor cu o lingura.
- Introdu paletele mixerului si incepe sa mixezi initial la treapta cea mai mica, pana ce frisca e spumoasa si omogena, apoi mareste viteza si mixeaza pana obtii consistenta necesara. NU DUREAZA MULT! Asa ca nu exagera cu mixatul, risti ca frisca sa devina mult prea legata.
- Pune-n posh si spriteaza dupa inspiratie.
As prefera ca cei care nu folosesc frisca vegetala, sa se abtina :D. Oricum nu voi raspunde comentariilor respective. Nu indemn pe nimeni la nimic, poti conuma exact ce doresti tu, daca pot fi de folos, ma bucur, daca folosesti numai produse Bio, sa fii sanatos!
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa bun
There is no ads to display, Please add some
„As prefera ca cei care nu folosesc frisca vegetala, sa se abtina :D. Nu indemn pe nimeni la nimic, daca pot fi de folos, ma bucur, daca folosesti numai produse Bio, sa fii sanatos!” …Mi-a placut enorm fraza asta! 🙂
:))))))
pup Rox.
Seara frumoasa!
Bine punctat Gabytzo!!! La fel le combin si eu..ne descurcam cu ce avem si putem, nu?! Pup fata dragalasa :*
Multumesc Danutzo!
Si eu pe toti 3! >:d< Duminica frumoasa!
Si eu recurg la combinatia asta cand am nevoie de frisca cu o textura ferma,iar smantana-i da un gust foarte bun.
Decat sa arunc preparatul,mai bine apelez la un compromis.
Da, am vazut ca mai pui si tu cate putina smantana, dar in proportie de 1:1 juri ca-i naturala, asa de buna e la gust.
Sunt convinsa ca in proportie de 1;1 e foarte gustoasa.
Eu nu am gasit smantana suficient de grasa ca sa pot sa pun mai multa.
Ai incercat si cu smantana cumparata de la taran, cea vrac ? Pupici, Ela
Nu cred ca mi-ar placea cu aia, are un gust prea…nu stiu, a mancare :)))
Aia imi place in ciorbe, cu mamaliga, etc, n-as baga-o-n frisca pentru ornat.
Tocmai de aceea te intrebasem, ai zis ceva de smantana naturala de la producatori locali, dar nu m-am gandit ca faci referire doar la smantana de gatit :). In orice caz, combinatia e super !
E vorba de un producator local ce are fabricuta, e o smantana grasa si buna dar fara gust specific celei de la tarani :-*
Mie nu mi-a ieșit niciodată doar cu frișcă lichida.o sa încerc reteta ta
Abia astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂
Eu folosesc numai frisca lichida naturala ;LA DORNA,, si iese f bine doar ca trebuie sa stii cind sa te opresti din batut,ii pun un pic de intaritor de frisca si este si buna la gust si sanatoasa.
Am cumparat si eu ieri. O s-o incerc cu intaritor.
Sarbatori linistite!
Smantana naturala=smantana fermentata?
si eu am aceeasi problema cu frisca, recunosc, nu e destul de cremoasa incat sa pot face diverse forme
E tare, sta bat dar nu reusesc sa o „modelez”