mnb

Delicii de mai-prajitura cu frisca si capsuni

2.34KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email
 656x440_delicii-de-mai-prajitura-cu-frisca-si-capsuni-31526

Ingrediente

  • 400-500 g capsuni proaspete
  • 500 gr frisca lichida Ladorna (indulcita dupa gust cu zahar pudra)
  • 3 linguri zeama lamaie
  • 4 oua
  • un pahar zahar
  • un pahar faina
  • 3 linguri ulei
  • un praf sare
  • esenta vanilie
  • glazura de ciocolata la plic am folosit, dar puteti topi 80 g ciocolata cu 20 g unt si 20 g frisca

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu zaharul pana se-ntepenesc in castron. Adaugam pe rand galbenusurile, esenta, faina-n ploaie si uleiul.(este un blat care nu mi-a dat gres niciodata).
Introducem in cuptorul preincalzit, intr-o tava de chec, aprox 40 min la foc mic
Mixam bine frisca.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand frisca devine ferma. Spre final adaugam zeama de lamaie si mai mixam putin.
Blatul il taiem in trei. Capsunile le feliem. Pastram cateva pentru decor.
Pe primul blat asezam frumos frisca, o nivelam cu-n cutit, apoi punem felii de capsuna apasand usor. Asezam al doilea blat, iar frisca si capsuni, apoi ultimul peste care turnam glazura (incalzita asa cum scrie pe plic).
Punem decor cateva capsuni si gata!
Ce frigider, ce inmuiat…? Taiem si mancam
Ramane ceva pentru  maine…? Nu cred:)))
)sursa

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

7 Comments

Leave a Reply

seventeen + 9 =