Ingrediente
- 400-500 g capsuni proaspete
- 500 gr frisca lichida Ladorna (indulcita dupa gust cu zahar pudra)
- 3 linguri zeama lamaie
- 4 oua
- un pahar zahar
- un pahar faina
- 3 linguri ulei
- un praf sare
- esenta vanilie
- glazura de ciocolata la plic am folosit, dar puteti topi 80 g ciocolata cu 20 g unt si 20 g frisca
Mod de preparare
Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma albusurile cu zaharul pana se-ntepenesc in castron. Adaugam pe rand galbenusurile, esenta, faina-n ploaie si uleiul.(este un blat care nu mi-a dat gres niciodata).
Introducem in cuptorul preincalzit, intr-o tava de chec, aprox 40 min la foc mic
Introducem in cuptorul preincalzit, intr-o tava de chec, aprox 40 min la foc mic
Mixam bine frisca.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand frisca devine ferma. Spre final adaugam zeama de lamaie si mai mixam putin.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand frisca devine ferma. Spre final adaugam zeama de lamaie si mai mixam putin.
Blatul il taiem in trei. Capsunile le feliem. Pastram cateva pentru decor.
Pe primul blat asezam frumos frisca, o nivelam cu-n cutit, apoi punem felii de capsuna apasand usor. Asezam al doilea blat, iar frisca si capsuni, apoi ultimul peste care turnam glazura (incalzita asa cum scrie pe plic).
Punem decor cateva capsuni si gata!
Ce frigider, ce inmuiat…? Taiem si mancam
Ramane ceva pentru maine…? Nu cred:)))
)sursa
Pe primul blat asezam frumos frisca, o nivelam cu-n cutit, apoi punem felii de capsuna apasand usor. Asezam al doilea blat, iar frisca si capsuni, apoi ultimul peste care turnam glazura (incalzita asa cum scrie pe plic).
Punem decor cateva capsuni si gata!
Ce frigider, ce inmuiat…? Taiem si mancam
Ramane ceva pentru maine…? Nu cred:)))
)sursa
Tag-uri:prajitura cu frisca si capsuni
arata ca de revista, felicitationes!:D as savura la maximum o felie!:D
zici tu ca e urat…arata f. bine…de aia nici nu cred ca a mai ramas…
@diamond, esti tu amabila.:)))cand ma uit pe blogul tau,pierd multe minute uitandu-ma ce frumos asezi/ornezi:P.pup
@geta,multumesc.
Gabi,ce minunatie!!!Of, ce-mi faci!nu mai pot!!!
Felicitari arata tare apetisant!
Ma intorc miine,poate,poate a mai ramas!
Noapte buna!
Excelent arata, de gustos nici nu mai vorbesc ca deja imi ploua in gura.Pup!
Nu mi se [pare deloc ca aata uat,din contra salivez pt k aata mult prea bine!
foarte frumos ai ornat tortul, arata nemaipomenit!