Ingrediente Drob de pui
- 500 g ficatei de pui
- 300 g inimi si pipote (puteti pune si toata punga, 500 g; nu-i bai :)))
- un piept de pui sau o pulpa mare
- 50-100 g slanina de porc afumata (e optionala dar v-o recomand!) – sfatul asta mi l-a dat tatal cumnatei mele si da cremozitate si gust tare bun drobului 🙂
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 cepe uscate
- 2 legaturi marar
- 2 legaturi patrunjel
- 5 oua
- sare
- piper
- foi de dafin
- unt
- 4-5 oua fierte tari
Mod de preparare Drob de pui
Punem la fiert ficatul intr-o oala in care am pus apa, foi de dafin si piper. Cand a fiert, scurgem apa si lasam deoparte, acoperit.
Separat punem intr-o cratita inalta putin ulei si cand s-a infierbantat punem inimile si pipotele condimentate, apoi ceapa uscata taiata juliene. Calim totul pentru 10 minute amestecand continuu, apoi punem apa 200-300 ml, dam focul la mic spre mediu si fierbem acoperit pana cand organele sunt foarte bine fierte (aprox 50 minute). Daca e cazul, cand si cand, mai punem putina apa. La final toate trebuite sa fie bine patrunse si sosul format sa fie scazut, fara insa a fi uscate bucatile de organe.
Intre timp, intr-un vas termorezistent mare punem putin ulei si calim carnea de pui (taiata bucatele in prealabil) pana cand se rumeneste frumos, apoi adaugam ceapa verde spalata si tocata, ficateii, amestecul cu inimile si pipotele (toate fierte bine) si amestecam pentru 3-4 minute pe foc.
Lasam totul la racit, apoi trecem prin masina de carne. Tot acum treceti prin masina si slaninuta afumata. Optional, puteti opri o cantitate de compozitie s-o tocati din cutit, pentru a se simti si bucati mai mari prin drob.
Puneti totul intr-un bol mare si adaugati si verdeata tocata, ouale, sare si piper dupa gust.
Intr-o tava marisoara de chec punem jumatate din compozitie, dupa ce o ungem in prealabil cu unt si presaram pesmet. Asezam ouale fierte, punem compozitia ramasa si presam usor.
Punem 20 g unt cubulete deasupra si dam tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pe treapta a doua, de jos in sus si lasam pana cand se rumeneste usor, 40-50 minute.
Il rasturnam din tava DOAR DUPA CE ESTE COMPLET RECE!Il puteti pregati seara si-l rasturnati a doua zi.
M-au inspirat – Savori urbane
Gabyta asta e un alt fel de drob pe care il prefer taaare mult, mai ales ca-i puiul la putere :|)) Eu nu-i pun foaie de dafin…dar in rest tot ..yammmmy rau !
Pupici
Definitiv gustos. Super opticä.
Anto, eu iubeeeesc foaia de dafin.
As pune-o si-n prajituri :))))
Multumesc, prietene.
Si mie mi-a placut coloratura :))) aia.