mnb

Drob de pui

2.81KVizualizări
5
(1)

Ingrediente Drob de pui

  •  500 g ficatei de pui
  • 300 g inimi si pipote (puteti pune si toata punga, 500 g; nu-i bai :)))
  • un piept de pui sau o pulpa mare
  • 50-100 g slanina de porc afumata (e optionala dar v-o recomand!) – sfatul asta mi l-a dat tatal cumnatei mele si da cremozitate si gust tare bun drobului 🙂
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 cepe uscate
  • 2 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • 5 oua
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  •  unt
  • 4-5 oua fierte tari

Mod de preparare Drob de pui

Punem la fiert ficatul intr-o oala in care am pus apa, foi de dafin si piper. Cand a fiert, scurgem apa si lasam deoparte, acoperit.

Separat punem intr-o cratita inalta putin ulei si cand s-a infierbantat punem inimile si pipotele condimentate, apoi ceapa uscata taiata juliene. Calim totul pentru 10 minute amestecand continuu, apoi punem apa 200-300 ml, dam focul la mic spre mediu si fierbem acoperit pana cand organele sunt foarte bine fierte (aprox 50 minute). Daca e cazul, cand si cand, mai punem putina apa. La final toate trebuite sa fie bine patrunse si sosul format sa fie scazut, fara insa a fi uscate bucatile de organe.

Intre timp, intr-un vas termorezistent mare punem  putin ulei si calim carnea de pui (taiata bucatele in prealabil) pana cand se rumeneste frumos, apoi adaugam ceapa verde spalata si tocata, ficateii, amestecul cu inimile si pipotele (toate fierte bine) si amestecam pentru 3-4 minute pe foc.

Lasam totul la racit, apoi trecem prin masina de carne. Tot acum treceti prin masina si slaninuta afumata. Optional, puteti opri o cantitate de compozitie s-o tocati din cutit, pentru a se simti si bucati mai mari prin drob.

Puneti totul intr-un bol mare si adaugati si verdeata tocata, ouale, sare si piper dupa gust.

Intr-o tava marisoara de chec punem jumatate din compozitie, dupa ce o ungem in prealabil cu unt si presaram pesmet. Asezam ouale fierte, punem compozitia ramasa si presam usor.

Punem 20 g unt cubulete deasupra si dam tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade, pe treapta a doua, de jos in sus si lasam pana cand se rumeneste usor, 40-50 minute.

Il rasturnam din tava DOAR DUPA CE ESTE COMPLET RECE!Il puteti pregati seara si-l rasturnati a doua zi.

M-au inspirat – Savori urbane

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

4 comentarii

Lasă un răspuns

4 × 4 =