vineri, august 23, 2019

Dulceata de capsuni (2)

93Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Pentru mine o dulceata buna trebuie sa aiba, pe langa gustul aromat, si o culoare care sa i se potriveasca. De aceea aleg intotdeauna sa prepar portii mici, portiile mari necesitand fierbere indelungata risca sa-si piarda din culoarea vie data de fructe.

Dulceata de capsuni este una dintre preferatele mele. O ador alaturi de-o cana cu lapte si paine cu unt .

dulceata-de-capsuni
dulceata-de-capsuni

[ingredients title=”Ingrediente dulceata de capsuni”]

  • 1 kg capsuni
  • 800 gr zahar
  • 200 ml apa
  • o lamaie

[/ingredients]

[directions title=”Mod de preparare dulceata de capsuni”]

  1. Spala capsunile trecandu-le pe sub jetul cu apa rece.
  2. Curate-le de codite si de eventualele capsune mai putin sanatoase . Dupa curatare au ramas 800 gr. Taie-le cubulete.
  3. Intr-un vas cu fund dublu pune zaharul si apa.
  4. Pune vasul la foc mic pe aragaz. Amesteca usor cu o lingura de lemn.
  5. Fierbe siropul pana trece proba picaturii – pune intr-o canita apa rece si ia cu lingura din siropul fierbinte. Lasa siropul sa se scurga inapoi in vas iar ultima picatura care se prelinge pe lingura las-o sa cada in canita cu apa rece. Daca se imprastie instant, siropul mai trebuie fiert pana in momentul in care ultima picatura de pe lingura ramane ca o perluta in apa rece. La mine a durat cam 14 minute pana cand siropul era legat.
  6. Opreste focul si adauga capsunile si jumatate din lamaie, feliata.
  7. Pune capac deasupra vasului si lasa-l timp de o ora.
  8. Dupa o ora pune din nou vasul la foc mic si ferbe dulceata in functie de consistenta pe care-o doresti. Eu am mai fiert-o aprox. 50 minute. Daca o doresti mai legata o mai lasi 10-15 minute. Verifici cat e de legata dulceata de capsuni punand o linguritza pe-o farfurioara si dand-o la rece pentru 5 minute.
  9. Aproape de final adauga si zeama stoarsa din lamaia ramasa.
  10. Pune dulceata fierbinte in borcane spalate si uscate in cuptor.
  11. Capseaza borcanele, pune-le cu capacul in jos si lasa-le peste noapte acoperite cu o patura.

[/directions]

dulceata-de-capsuni
dulceata-de-capsuni

DSC01859a

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

7 comentarii

Lasă un răspuns