mnb

Eclere cu crema de ciocolata si glazura Ferrero

2.39KVizualizări
5
(1)

Pentru aceasta reteta de eclere cu crema de ciocolata si glazura Ferrero, inspiratia a venit tot de la Robert, cel care-si prezinta retetele intr-un mod atat de simplu, modest si cald, incat nu prea ai cum sa dai gres. Am preluat de la el reteta pentru coji si glazura, iar crema am facut-o adaptand una dintre cremele mele preferate din site. Ce-a iesit? Pai unii s-au suparat ca-s prea mici, altii ca-s prea putine :))) Mi-au placut foarte mult si mie 🙂

Eclere-cu-crema-de-ciocolata-si-glazura-Ferrero-1

Ingrediente coji eclere
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 200 -210 g ou (aprox 4 oua medii spre mari)
  • 10 g zahar
  • 135 g faina alba
  • 2 g sare
Crema de ciocolata cu mascarpone
  • 500 ml lapte
  • 45 g amidon alimentar
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • un varf cutit sare
  • o lingura cacao neagra
  • 100 g ciocolata cu 54% cacao
  • 3 foi gelatina (5 g) – deci jumatate dintr-o punguta de gelatina foi de la dr. Qetker, d-aia de 10 g
  • 200 g mascarpone
Glazura  Ferrero pentru eclere cu crema de ciocolata
  • 225 g ciocolata cu  54% cacao
  • 65 ml ulei
  • 100 g alune macinate – eu am pus alune macinate caramelizate

Eclere-cu-crema-de-ciocolata-si-glazura-Ferrero-2

Preparare coji eclere

Preincalzeste cuptorul la 180 grade, program normal, sus/jos.

Pune intr-un vas apa, laptele, untul, zaharul si sarea. Pune la foc mic vasul.

In momentul in care a dat in clocot amestecul, ia vasul de pe foc, pune faina, toata o data, si amesteca energic.

Pune vasul inapoi pe foc si mai amesteca timp de un minut- doua.

Lasa la racorit 2 – 3 minute, amestecand usor sa scoti aburul (amestecul sa nu mai fie fierbinte cand il atingi cu degetul) , apoi incepe sa pui ouale, unul cate unul, amestecand cu telul dupa fiecare pana-l incorporezi, apoi treci la urmatorul.

  • Eu cantaresc ouale (fara coaja, bineinteles:))) si daca depasesc cantitatea din reteta, scot cu lingura surplusul, sa las exact cat e necesar. Incorporez in aluat putin cate putin.

Pui aluatul intr-un posh, montezi un dui steluta mai marisor si spritezi in tava tapetata cu hartie de copt batoane pentru eclere  de aluat.

Pentru preparare eclere cu crema de ciocolata, este tare util un covoras de silicon de pus in tava. De cand le prepar pe acel covoras chiar se vede diferenta.

Introduci tava in cuptorul preincalzit, pe treapta din mijloc si coci cojile  pana cand sunt crescute, maronii – undeva la 35 minute. .Cojile vor iesi PERFECT!

Opresti cuptorul, le scoti si le invarti rapid, fierbinti, si le gauresti c-o scobitoare pe fund – 2-3 gaurele – sa iasa aburul din interior.

Pentru umplere ai doua variante.

Fie le tai cate un capacel, fie dai gauri cu varful unui dui, in capetele eclerelor sau pe fund.

Cand dai gaurele e mai migalos la umplut dar mai simplu la glazurat si aspectul e tare dragalas si  e necesar asta la glazurat 🙂

Crema de ciocolata cu mascarpone

Hidrateaza foile de legatina in apa rece.

Pune intr-un vas cu fund dublu galbenusurile impreuna cu  zaharul, amidonul  si laptele pe care-l adaugi putin cate putin.

Pune vasul la foc mic si amesteca cu un tel para continuu, pentru a nu se prinde de vas si a se afuma. Amesteca continuu pana cand crema se ingroasa, adaugand atunci cand crema e fierbinte si cacaua neagra. Opreste focul si adauga gelatina, dupa ce o storci bine. Amesteca usor pana la omogenizare, adauga apoi ciocolata rupta bucati.

Amesteca usor, lasa doua minute ca ciocolata sa se topeasca in crema fierbinte, apoi amesteca iar pana cand crema e omogena.

Pune vasul in altul in care ai pus apa rece si amesteca usor, cand si cand, pana cand crema se raceste complet.

Adauga mascarpone, mixeaza la viteza mica sa „se desfaca” crema si mascarpone, apoi mareste un pic viteza si mixeaza pana la omogenizare.

E minunata crema!!!

Pune crema in pos, pune dui cu varf mic si cu rabdare umple eclerele.

  • Mie mi-a ramas n pic de crema, dar asta doar pentru ca am mancat 3-4 cosulete goale :)))))))

Da-le apoi la rece pentru o ora.

Glazura Ferrero pentru eclere cu crema de ciocolata

Pune intr-un vas metalic ciocolata impreuna cu uleiul si amesteca usor, pe baie de abur, pana la omogenizare. Adauga acum alunele macinate – eu am macinat 65 g mai marunt iar 35 mai marisor. Amesteca. Lasa glazura sa ajunga la temperatura camerei – deci nu calda! – apoi trece fiecare ecler prin glazura (eu l-am trecut cu totul) si aseaza-le pe rand pe un gratar, sa se scurga surplusul (pune o tava sub el) Straduieste-te sa cuprinzi cat mai multe alune macinate deasupra eclerului. Te prinzi tu pe parcurs cam ce zic 😉

  • Nu e cea mai curata etapa :))) DAR MERITA!

Da apoi gratarul cu eclere cu crema de ciocolata si glazura Ferrero la frigider, pana cand se intareste glazura.

Desprinde eclerele de pe gratar (treci cu lama unui cutit foarte subtire pe sub ele, sa le desprinzi de gratar – cu rabda, merita ;)) si pune-le in hartiute de briose/eclere.

Apoi serveste, dar te previn, te opresti greu! :)))

 Eclere-cu-crema-de-ciocolata-si-glazura-Ferrero-3

 Eclere-cu-crema-de-ciocolata-si-glazura-Ferrero-4

eclere cu crema de ciocolata -2

Ma gasiti si pe: Retete Papa Bun

Eclere cu crema de ciocolata si glazura Ferrero
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Franceza
Lista de cumparaturi
  • Pentru coji eclere
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • 100 g unt
  • 200 -210 g ou (aprox 4 oua medii spre mari)
  • 10 g zahar
  • 135 g faina alba
  • 2 g sare
  • Pentru crema de ciocolata cu mascarpone
  • 500 ml lapte
  • 45 g amidon alimentar
  • 4 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • un varf cutit sare
  • o lingura cacao neagra
  • 100 g ciocolata cu 54% cacao
  • 3 foi gelatina (5 g) - deci jumatate dintr-o punguta de gelatina foi de la dr. Qetker, d-aia de 10 g
  • 200 g mascarpone
  • Iar pentru glazura Ferrero pentru eclere cu crema de ciocolata
  • 225 g ciocolata cu  54% cacao
  • 65 ml ulei
  • 100 g alune macinate - eu am pus alune macinate caramelizate

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

16 + six =

Voteaza reteta: