Electrolux te provoaca ! Cina Regala la Palatul Elisabeta - Rețete Papa Bun

mnb

Electrolux te provoaca ! Cina Regala la Palatul Elisabeta

1.59KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Zilele trecute, cand imi serveam ceaiul impreuna cu principesa Margareta, mi-a comunicat  ca pe 16 mai va organiza o cina la care tine neaparat sa iau si eu parte pentru ca-s fata simpatica.
Am ezitat, m-am codit, i-am zis ca nu am cu ce ma imbraca dar a insistat si-am cedat. Asa de usor ma las uneori…
Apoi..a sunat ceasul…
………
Wake up! Gabi! ca e ultima zi si tu n-ai pregatit nimic.
-Lasa ma ca asa-mi place mie sa fiu contra cronometru,sa rastorn, sa fac dezastru total in bucatarie. De ce sa lucrez io linistit si organizat,cand pot auzi gongul disperarii fix cand dau io send .

Ah! Ar trebui sa va zic despre ce e vorba.
Mdeci: Electrolux a lansat o provocare culinara. Si cum imi plac provocarile, nu m-am dat inapoi.
Miza este o Cina la Palatul Elisabeta impreuna cu A.S.R. Principesa Margareta si cinci bloggeri de food.
Cum poti ajunge la aceasta cina?
Simplu! Preparand una dintre retetele Principesei Margareta , intr-o maniera originala.
Daca vei fi unul dintre cei 5 bloggeri alesi in urma jurizarii retetelor prezente la provocare, vei avea ocazia ca pe data de 16 mai sa gatesti si sa servesti masa impreuna cu Principesa si partenerul Electrolux.

Am rasfoit retetele propuse pentru competitie si m-am oprit la un aperitiv – Salata cu paine de porumb si ardei iute.
M-am jucat putin cu ingredientele,am scos cate ceva, am introdus ingrediente pe gustul nostru , fara sa simt nevoia de a schimba prea mult reteta care deja are DE TOATE!
Nu cochetam extrem de mult cu adaosurile de condimente asa c-am redus cate putin din cantitati, am inlocuit branza cheddar cu feta de capra, sunca cu muschiulet afumat de casa, am dat o savoare aparte sosului adaugand nucsoara si-un strop de ulei de masline cu busuioc si-am preferat in locul ardeiului verde,o pata de culoare rosie ca focul.

Sa trecem la treaba.

Prima pe care-o preparam este painica.O paine cu malai atat de frageda si aromata!
Avem nevoie de
80 gr faina alba
60 gr malai
un plic praf de copt
40 gr zahar
2-3 ardei iuti (merg si mai multi,chiar foarte bine, dar am tinut cont ca papa si copiii)
condimente uscate (oregano,chimen,salvie)
25 ml ulei
40 ml lapte
putina sare
unt pentru uns tava.

Amestecati intr-un bol ingredientele uscate.
Adaugati uleiul, omogenizand.
Adaugati oul si laptele, amestecati bine compozitia , apoi incorporati ardeiul tocat si cate o lingurita din fiecare condiment.
Omogenizati.
Preincaziti cuptorul.
Ungeti o tavita cu unt (22/10cm) si turnati compozitia. Nivelati si introduceti tava la cuptor la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea si prinde o culoare frumoasa.
Scoateti si lasati la racit.

Pentru sos amestecati
o lingurita ulei de masline cu busuioc
doi catei de usturoi tocati marunt
150 gr smantana
150 gr maioneza de casa
nucsoara dupa gust
marar uscat

Omogenizati si pastrati la rece.

Pentru salata
250 gr porumb
250 gr fasole rosie
o rosie
cozi de ceapa verde
200 gr feta de capra
150 gr muschiulet afumat
un ardei rosu

Incepeti prin a pune fasolea si porumbul la scurs.
Rosia o taiati cubulete, ceapa rondele, muschiuletul fasii lungi si subtiri, ardeiul rosu cubulete.
Radeti branza pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-un bol marisor alternati straturi de ingrediente incepand cu painica faramata , continuand cu legume, muschiulet si sos, pana terminati ingredientele.
Am pastrat pentru stratul superior amestecul de ceapa si rosie.

Acoperiti vasul si-l pastrati la frigider pana la servire.

ps.nu ma credeti ca stateam la ceai ca-ntre printese?

da, si io-s printesa! ca-mi zicea mama cand eram mica : Printesa lu’ mama!

mai multe detalii
http://www.electrolux.ro/Global-pages/Promotional-pages/Cina_Regala-/

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

28 de comentarii

Lasă un răspuns