Escalop de vitel cu ciuperci - Rețete Papa Bun

mnb

Escalop de vitel cu ciuperci

escalop
1.94KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

pentru 4 portii

400 gr carne vitel
200 gr ciuperci
3-4 catei usturoi
50 gr unt
100 ml vin
100 ml supa
boia de ardei
sare
piper
faina
ulei
3 linguri smantana grasa

Se portioneaza carnea ca pentru snitele.
Se bate cu ciocanul pentru carne, pe ambele parti.
Se condimenteaza feliile cu sare si piper si se trec prin faina.
Se incinge ulei in tigaie.
Se pun bucatile de carne si se rumenesc frumos pe ambele parti.
Se scot si se pastreaza la cald.

In uleiul ramas se pune untul si se topeste.
Se adauga usturoiul feliat si se caleste timp de un minut.
Se adauga si ciupercile si se mai calesc putin.
Se pun feliile de carne, vinul si supa , se da focul la mediu si se lasa sa fiarba cu capac 20-25 minute, pana ce se face sosul grosut.
Se adauga smantana, boia dupa gust si se potriveste gustul de sare si piper.Se mai da un clocot si gata.

Se serveste cu paste,cu piure sau mamaliguta.

Sursa: Oana de pe bucataras.ro.

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

18 comentarii

Lasă un răspuns