Faguri cu crema de vanilie - Rețete Papa Bun

Faguri cu crema de vanilie

730Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

N-am mancat faguri de casa din copilarie si-mi era atat de dor!

N-am avut niciodata forma speciala, nici nu-mi amintesc exact de unde o imprumuta mama, si nici n-am mancat in vizita la altcineva 🙂

Stiu ca erau facute cu crema de rahat cu lamaie, dar eu azi asa m-am gandit sa le combin, cu crema de vanilie cu mascarpone si n-am dat gres deloc. Cred ca mi-ar placea si cu crema de ciocolata, de cafea sau de cacao.

Numa’ ca iei una, mai iei una, inca una si te-ntrebi – cum sa te opresti!?

Cine are forma, le pregateste in forma, cine nu, ca in cazul meu, in aparatul de vafe/gofre 🙂

Minunatia asta de aparat Breville gofre duraceramic, mi-am achizitionat-o nu demult si pe langa faptul ca-i frumusel foc, te inspira la fel si fel de combinatii, dar care au insa un singur defect – te fac dependent 😀

Nu stiu sa va zic cate bucati ies, pentru ca pe masura ce faceam le si mancam :))), asa ca n-am o numaratoare exacta.

Reteta e cea clasica, veche, cu ingrediente simple pe care le ai in casa 🙂

Faguri cu crema de vanilie-3

 

 

Faguri cu crema de vanilie

Aluat pentru faguri

  • 5 oua mari (eu am pus de casa, mari/ daca nu ai, pune 6 mai mici)
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 14 linguri lapte
  • 26 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un plic zahar vanilat
  • putina sare

Crema de vanilie

  • 2 galbenusuri
  • 300 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri amidon alimentar, de porumb
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita de unt
  • 200 g mascarpone

zahar pudra

Faguri cu crema de vanilie-2

Mod de preparare Faguri cu crema de vanilie

Mixeaza spuma ouale impreuna cu zaharul si sarea, pana cand se dubleaza volumul.

Adauga uleiul si laptele si mixeaza usor.

La final incorporeaza faina amestecata cu praful de copt.

Lasa bolul deoparte pentru 15 minute.

Incinge forma/aparatul cu care vei lucra, ia din compozitie cu lingura, toarna in forma si inchide forma/aparatul.

Lasa pana cand fagurii sunt usor rumeniti.

Poti face si mici si mari, cum iti plac tie.

La aparatul Breville fagurii se pregatesc asfel.

Se inchige bine aparatul – se va aprinde un beculet portocaliu cand e gata de lucru.

Unge cu o pensula cu ulei platanele aparatului – doar o data, la inceput.

Cand aparatul e incins toarna din compozitie cate o lingurita/o lingura de aluat exact in mijlocul formei si inchide rapid capacul.

Fagurii vor fi gata in 2 minute.

Incerci intai cu o anumita cantitate de aluat, apoi, in functie de marimea si rezultatul obtinut,  decizi daca la turele urmatoare pui mai mult sau mai putin aluat in forme.

  • In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai pui 2 linguri de lapte sau nu.
  • Eu nu am pus, am folosit exact cum am scris in reteta.

Procedezi la fel cu restul de aluat

Crema

Pune intr-un vas cu fund dublu, cele 3 galbenusuri, impreuna cu amidonul si zaharul. Adauga, putin cate putin, laptele, amestecand cu un tel para, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Pune vasul pe foc si amesteca continuu, la foc mic, pana cand amestecul se ingroasa si devine ca o budinca. Opreste focul, lasa un minut apoi adauga untul taiat cuburi. Amesteca usor pana la omogenizare.

Acopera-l cu folie alimentara si lasa-l sa se raceasca. Daca nu-l acoperi se formeaza deasupra o pojghita care se va usca.

Cand este complet rece, pune mascarpone apoi baga mixerul la viteza mica si amesteca doar pana la omogenizare.

Da crema la frigider, apoi pune-o intr-un pos.

Uneste fagurii doi cate doi,, spritand crema intre ei.

Baga-i la rece si serveste-i dupa minim jumatate de ora – daca poti astepta :)))

 

Faguri cu crema de vanilie

Pe facebook ma gasesti la – Retete Papa Bun

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns