As fi putut-o numi „mancare de gospodina” :)))), ca nici nu stiu , de fapt, ce mancare e asta :))). Tot ce stiu e c-a fost o mancare de fasole DELICIOASA, cu putine ingrediente si ca Mona mica s-a lins pe dejte. Mancarea asta nu-ti ia nici 30 minute :).
[ingredients title=”Ingrediente”]
- 200 gr costita afumata
- o ceapa
- 2 catei usturoi
- o conserva fasole rosie
- patrunjel verde, tocat
- zeama de la 1/2 lamaie
- 3-4 linguri smantana grasa
[/ingredients]
Mod de preparare reteta Fasole cu costita si smantana
[directions title=””]
-
Simplu, simplu de tot!
- Intr-o tigaie incinsa pune costita taiata fasii subtirele. Sau…cum vrei tu, ce daca le tai mai groase? :))). Lasa-le la calit pana se rumenesc frumos, asa cum numa’ ele pot 😀
- Cu o palete scoate-le in ceva, in ce vrei tu :)), si acopera-le sa ramana calde.
- In grasimea ramasa punea ceapa si usturoiul, tocate marunt, si rumeneste-le usor.
- Adauga fasolea scursa si trecuta pe sub un jet de apa. Amesteca si lasa 2-3 minute, apoi adauga costita aia ce-ai pus-o in ceva :)), zeama de lamaie si sare dupa gust. Lasa-le sa se imprieteneasca undeva la 5-10 minute, nu prea mult ca le ajunge :)).Spre final adauga smantana si patrunjelul.
- Pregateste-ti un colt de paine proaspata si intinde tacticos in sosul format.Cand te lingi pe degete uita-te putin in jur, sa nu te vada multa lume.:))
ps. no…acu’ Cezar a mancat cu muraturi, ceea ce mie mi-a parut o combinatie nefericita :))), dar daca el asa a vrut, care-i treaba mea?:)))
[/directions]
ps. no…acu’ Cezar a mancat cu muraturi, ceea ce mie mi-a parut o combinatie nefericita :))), dar daca el asa a vrut, care-i treaba mea?:)))