Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta.
Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi preparatul si varia garnitura, nu stiu, cert e ca la noi se mananca tare bine si-i si o mancare rapida.
Ingrediente
- 800 g ficatei de pui
- 150 ml lapte
- 2 frunze de busuioc proaspat sau 1/2 lingurita busuioc uscat
- putin cimbru
- 2 catei de usturoi
- o lingurita boia de ardei dulce
- 200 ml apa
- sare
- piper
- o foaie de dafin
- 2 cepe verzi sau o ceapa uscata
- ulei
Mod de preparare Ficatei de pui cu sos
Spala si curata ficateii si lasa-i 15-20 minute in lapte rece.
Incinge uleiul in tigaie. Pune ceapa tocata si las-o sa se inmoaie usor, amestecand. Scurge bine ficateii si pune-i in tigaie.
Lasa-i cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Presara boiaua, cimbru si busuiocul, pune foaia de dafin si apoi toarna putina apa, cat s-ajunga pana la jumatate din nivelul lor. Lasa la fiert cu capac pentru 15-20 minute. Feliaza usturoiul si adauga-l in tigaie. Poti presara si patrunjel verde.
Lasa totul la foc mediu pana ce sosul e bine scazut, potriveste gustul de sare si mai lasa ficateii sub capac, cu focul stins, inca 10 minute, apoi serveste cu piure, orez sau mamaliguta.