mnb

Ficatei de pui cu sos

6.91KVizualizări
5
(3)

Iubesc ficateii de pui indiferent in ce mod i-as pregati – ficatei prajiti, ficatei la gratar sau ficatei cu sos, dar…parca cel mai mult prefer ultima varianta.

Poate pentru ca poti combina arome, poti reincalzi preparatul si varia garnitura, nu stiu, cert e ca la noi se mananca tare bine si-i si o mancare rapida.
Ficatei de pui cu sos

Ingrediente

  • 800 g ficatei de pui
  • 150 ml lapte
  • 2 frunze de busuioc proaspat sau 1/2 lingurita busuioc uscat
  • putin cimbru
  • 2 catei de usturoi
  • o lingurita boia de ardei dulce
  • 200 ml apa
  • sare
  • piper
  • o foaie de dafin
  • 2 cepe verzi sau o ceapa uscata
  • ulei

 

Ficatei de pui cu sos

Mod de preparare Ficatei de pui cu sos

Spala si curata ficateii si lasa-i 15-20 minute in lapte rece.
Incinge uleiul in tigaie. Pune ceapa tocata si las-o sa se inmoaie usor, amestecand. Scurge bine ficateii si pune-i in tigaie.
Lasa-i cate 2 minute pe fiecare parte, la foc mediu.
Presara boiaua, cimbru si busuiocul, pune foaia de dafin si apoi toarna putina apa, cat s-ajunga pana la jumatate din nivelul lor. Lasa la fiert cu capac pentru 15-20 minute. Feliaza usturoiul si adauga-l in tigaie. Poti presara si patrunjel verde.

Lasa totul la foc mediu pana ce sosul e bine scazut, potriveste gustul de sare si mai lasa  ficateii  sub capac, cu focul stins, inca 10 minute, apoi serveste cu piure, orez sau mamaliguta.

 

Ficatei de pui cu sos

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

eighteen − 17 =