Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel) - Rețete Papa Bun

Ficatei de pui in sos de rosii (cu dovlecel)

1.17KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email
Stim cu totii destul de bine ca dovlecelul nu are un gust extraordinar, puternic, spectaculos.
Si mai stiu – numa’ eu – ca Danutu’ e cam mofturos si daca s-ar putea ca fiecare mancare sa fie pe baza de carnita , ar fi ideal si legumele sa cam dispara de pe fata pamantului.
Asa ca, combinand problemele, am introdus dovlecelul in sosul in preparat pentru ficatei. Ce-am obtinut? Un deliciu.

500 gr ficat pui
o ceapa mare
un dovlecel
o lingurita pudra de usturoi – sau 4-5 catei usturoi
o lingurita boia de ardei iute
cimbru
rozmarin
o cana sos de rosii
sare
piper
1/2 lingurita zahar
lapte
doua linguri de unt

Se spala si se curata de pielite ficatul. Se pune in lapte si se da la rece.
Se topesc intr-o cratita doua linguri mari de unt si se adauga ceapa taiata juliene. Se caleste timp de 2-3 minute apoi se adauga dovlecelul taiat cubulete.
Se calesc impreuna cateva minute – pana ce scade zeama lasata de dovlecei.
Se scurg ficateii si se adauga in tigaie. Daca mai este necesar se adauga unt. Se lasa sa se rumeneasca usor.
Separat se amesteca sosul de rosii cu o cana de apa si condimentele. Se adauga peste ficatei si se lasa la fiert la foc mic,mic, pana ce sosul scade si se ingroasa (cam 30 min ) .
Se potriveste gustul de sare si piper , se mai adauga (daca doriti), usturoi si se prepara o mamaliguta.

Pofta buna!
La fel de bine puteti prepara totul fara dovlecel.

Sursa de inspiratie .

Te-ar putea interesa
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

14 comentarii

Lasă un răspuns