Ceva rapid si buuuun. Frigarui de miel.
Cel putin asa au zis piticii mei, ca-i tare, tare bun 🙂
[ingredients title=”Ingrediente Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver „]
- carne de miel (eu am taiat de pe o pulpa)
- rosii cherry
- ceapa rosie
- ardei gras rosu
- pentru marinada:
- 30 ml ulei
- 2 linguri sos de soia
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1/3 lingurita cimbru
- 1/3 lingurita menta uscata
- 2 foi dafin
[/ingredients]
[preparare title=”Mod de preparare Frigarui de miel marinate cu aparatul FoodSaver”]
- Pregateste carnea de miel. Tai-o bucatele numa’ bune de bagat in bete de frigarui.
- Pune-o in caserola pentru marinare Food Saver. Eu am pus si un ficat de miel 🙂
- Amesteca intr-un bol uleiul, sosul de soia, codimentele uscate si zeama de lamaie.
- Toarna peste carnea din caserola. Pune foile de dafin.
- Misca usor caserola apoi pune capacul.
- Roteste butonul in directia „vidare” si conecteaza caserola la aparatul de vidat Food Saver.
- Videaza continutul din caserola repetand operatia de trei ori.
- Pune caserola la rece pana pregatesti legumele.
- Spala rosiile, ardeiul si curata ceapa.
- Taie ceapa in patru si ardeiul in cuburi mari.
- Pregateste betele de frigarui, inmoaiele in apa (astfel nu vor absorbi sucul carnii si nici nu se vor arde). Pune tigaia gril la foc.
- Pune pe bete carne si legume, alternandu-le.
- Pune-le in tigaie si da focul la mediu.
- Lasa-le sa se pregateasca cate 3-4 minute pe fiecare parte.
- Eu am pregatit la ele un sos de smantana cu usturoi, sare si marar.
- Pofta buna!
[/preparare]
Nu de multe ori mi-au placut frigaruile. Mai mereu au fost facute in casa si poate ca nu am reusit sa le gatesc asa de bine, nici nu am avut o reteta anume. Data viitoare cand voi mai intentiona sa fac, o s-o urmez pe aceasta. Imi place aspectul celor din articol.