Friptura de porc cu sos - Rețete Papa Bun

Friptura de porc cu sos

1.27KVizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Cand faci ceva simplu parca-ti pare ca nu va iesi destul de bun, insa rezultatul e opusul :), de cele mai multe ori. Rapid, putine ingrediente, extrem de bun! O friptura de porc su sos pe care-o poti pregati rapid pentru musafiri, care nu te tine prea mult in bucatarie ci-ti da timp de petrecut cu cei dragi.

Friptura de porc cu sos

Ingrediente

  • 800 g cotlet de porc/pulpa de porc
  • 4-5 linguri sos de soia
  • 4-5 catei usturoi
  • 1/2 lingurita boia
  • 300 ml suc de rosii (eu am avut pregatit in casa)
  • 30 ml ulei (ulei de masline)
  • apa
  • sare
  • piper
  • Mod de preparare

    Pregatesti cotletul/pulpa.

    loading...

    Tai felii de aproximativ 1 cm grosime

    Le asezi intr-o tava termorezistenta in care ai pus uleiul. Pui peste ele sosul de soia.

    Amesteci intr-un bol sucul de rosii cu putina apa (in functie de cat e de gros sosul, sa-l faci mai subtire) usturoiul pisat, boiaua si piper. Torni amestecul peste carne.

    Nu e neaparat sa mai adaugi sare, e suficient de sarat sosul de soia.

    Acoperi tava cu folie de aluminiu si o dai la cuptor, la 200-220 grade pentru 50 minute.

    Scoti folia, cobori temperatura la 180 grade si lasi pana cand sosul e scazut si usor ingrosat.

    Servesti cu piure, orez, sau simplu, c-o salata de sfecla rosie cu hrean.

    Friptura de porc cu sos

     

    Te-ar putea interesa
    loading...
    Gaby_D
    Scris deGaby_D
    Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

    Comentarii prin Facebook

     

    Lasă un răspuns