Cand faci ceva simplu parca-ti pare ca nu va iesi destul de bun, insa rezultatul e opusul :), de cele mai multe ori. Rapid, putine ingrediente, extrem de bun! O friptura de porc su sos pe care-o poti pregati rapid pentru musafiri, care nu te tine prea mult in bucatarie ci-ti da timp de petrecut cu cei dragi.
Ingrediente
- 800 g cotlet de porc/pulpa de porc/ceafa
- 4-5 linguri sos de soia
- 4-5 catei usturoi
- 1/2 lingurita boia
- 300 ml suc de rosii (eu am avut pregatit in casa)
- 30 ml ulei (ulei de masline)
- apa
- sare
- piper
Mod de preparare
Pregatesti cotletul/pulpa.
Tai felii de aproximativ 1 cm grosime
Le asezi intr-o tava termorezistenta in care ai pus uleiul. Pui peste ele sosul de soia.
Amesteci intr-un bol sucul de rosii cu putina apa (in functie de cat e de gros sosul, sa-l faci mai subtire) usturoiul pisat, boiaua si piper. Torni amestecul peste carne.
Nu e neaparat sa mai adaugi sare, e suficient de sarat sosul de soia.
Acoperi tava cu folie de aluminiu si o dai la cuptor, la 200-220 grade pentru 50 minute.
Scoti folia, cobori temperatura la 180 grade si lasi pana cand sosul e scazut si usor ingrosat.
Servesti cu piure, orez, sau simplu, c-o salata de sfecla rosie cu hrean.
Incercata de Nicoleta Maxim :-*