Mi-am cucerit copiii, cu aceste fursecuri cu ciocolata, la cel mai inalt nivel! :)) Asa cum m-au cucerit pe mine vizual, cand i-am vazut la Miha Pe voi nu stiu cu ce-o sa va cuceresc. Fie cu modul atat de simplu de preparare, fie cu numarul ingredientelor retetei. 3! Da…doar 3! Le-am testat atat cu Nutella cat si cu Finetti. Asa le veti regasi si-n imagini, de ambele feluri deFursecuri cu ciocolata.Sa va zic care-s mai bune? Eu zic Finetti, copiii zic Nutella, asa ca doar voi, dupa ce le incercati, va puteti hotari. De ce ies diferit? Pentru ca Finetti fiind in 2 culori, jumatate din cantitate fiind ciocolata alba, contine mai mult lapte si mai putina cacao. Dar hai sa lasam imaginile sa vorbeasca :))
ps. mama, sunt grozav de bune, foarte bune! Da’ tot Pavlova ramane no. 1 . 🙂
Ingrediente Fursecuri cu ciocolata
- 200 g crema de ciocolata Nutella/Finetti duo
- 150 g faina alba, cernuta
- un ou
2-3 linguri crema ciocolata pentru spritat la final
Mod de preparare Fursecuri cu ciocolata
Intr-un bol bate usor oul si adauga crema de ciocolata.
Omogenizeaza amestecand energic.
Adauga, treptat, faina, putin cate putin, amestecand energic pana la incorporare.
Daca e prea moale compozitia (nu a fost cazul) da-o 20 minute la rece.
Daca nu, ia bucati din compozitie si modeleaza bilute pe care le pui in tava tapetata cu hartie pentru copt, lasand loc intre ele.
Cu degetul fa o gropita in fiecare apasand pe mijloc.
Da tava in cuptorul preincalzit si coace fursecurile – fie la 180 grade la program normal, fie la 160 grade program cu ventilatie – pentru 10 minute.
Lasa-le sa se raceasca bine.
Pune crema de ciocolata intr-un posh (cu Finetti duo ies mai „ochioase”:))) ) si pune in gropita fiecarui fursec.
Dintr-o portie ies cam 15 Fursecuri cu ciocolata, asa ca mai bine ar fi sa dublati cantitatile…:)))
- 200 g crema de ciocolata Nutella/Finetti duo
- 150 g faina alba, cernuta
- un ou
- 2-3 linguri crema ciocolata pentru spritat la final
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun