Probabil printre cele mai simple si bune fursecuri cu nuca incercate pana acum. Am pregatit aceste fursecuri impreuna cu fiica-mea, deci vor ramane undeva intr-un colt de suflet, fiind facute cu mare drag si emotie. Ma intreba mereu dupa ce le tavalea prin nuca:”- Le-am facut bine? :)” Am vazut reteta pe multe site-uri, dar am preluat-o si respectat-o pe cea de la Laura Laurentiu 🙂
Ingrediente necesare Fursecuri cu nuca
- 120 g unt
- un ou
- zahar vanilinat
- 150 g faina
- un varf de lingurita praf de copt
- 80 g zahar
- 100 g nuca macinata
- putina sare
gem/dulceata/ciocolata – ce vreti voi
Mod de preparare Fursecuri cu nuca
Mixeaza untul lasat in prealabil la temperatura camerei, cu zaharul si zaharul vanilinat, pana cand e spumat bine si zaharul diluat.
Separa albusul de galbenus si adauga peste unt galbenusul.
Se incorporeaza, apoi se adauga faina amestecata cu sarea si praful de copt.
Se amesteca bine, bine.
Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Albusul ramas se bate cu o furculita.
Pregatim o tava tapetata cu hartie pentru copt.
Cu mainile umede luam bucati din aluat si facem bilute cu diametru de apriximativ 2,5 cm.
Le trecem prin albusul de ou, apoi prin nuca macinata.
Le asezam in tava tapetata, apoi facem cu degetul cate o gropita in fiecare si punem fie o visina/cireasa din dulceata, fie gem, fie o bucatica de ciocolata.
Bagam tava la cuptor si coacem fursecurile pentru 15 minute. Nu incercati sa le luati din tava fierbinti, se vor rupe, le lasati sa se raceasca bine, apoi le puteti manevra cu usurinta.
Sa va fie de folos aceasta reteta de Fursecuri cu nuca 🙂
Celelalte retete de prajituri de pe platou le gasiti aici:
Prajitura Raffaello – AICI
Ciocolata de casa – AICI


- 120 g unt
- un ou
- zahar vanilinat
- 150 g faina
- un varf de lingurita praf de copt
- 80 g zahar
- 100 g nuca macinata
- putina sare
- gem/dulceata/ciocolata - ce vreti voi
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun