Fursecuri cu nuca - Rețete Papa Bun

Fursecuri cu nuca

975Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email

Sa va zic, sa nu va zic? :))
Va zic :))
Cine-a mancat din fursecurile astea, mi-a cerut reteta! 🙂 Asa ca trebuie s-o scriu, nu?

Nici n-ar fi avut cum sa n-o ceara la cat de bune sunt! De copiii mei nici nu mai zic.
Imi place ca atunci cand sunt la scoala sa fac ceva bun de care ei nu stiu, adica…atunci cand nu ma vad si nu se asteapta 😉
Cu fursecurile stiu ca nu dau gres niciodata 😉
Scriind reteta asta mi-am amintit ca fiica-mea de multe ori dupa ce mananca ceva ce ii place, zice:
– Sper ca ai scris-o pe blog la tine, s-o gasesc sa le fac si eu copiilor mei cand voi fi mama. :-*

Fursecuri cu nuca
Fursecuri cu nuca

Ingrediente fursecuri cu nuci – 30 bucati

  • 245 g faina alba
  • 150 g unt cu 82% grasime
  • un galbenus de ou
  • 1/3 lingurita praf de copt.
  • un plic zahar vanilat
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca tocata grosier
  • o lingura-doua miere
  • zahar pudra

Mod de preparare fursecuri cu nuci

Amesteca faina cu praful de copt si un varf cutit sare.

loading...

Adauga untul taiat cubulete, galbenusul de ou, zaharul si zaharul vanilat si incepe sa framanti.

La inceput amestecul va fi nisipos, vei avea tendinta sa adaugi lichid, dar n-o fa :)), te rog!, framanta in continuare undeva la vreo 5 minute, poate o idee mai mult, si-o sa vezi ca aluatul va capata consistenta, se va lega si va avea consistenta oricarui aluat pentru foi, va deveni legat si modelabil.

Asa-i c-am avut dreptate?

Imparte-l in doua bile egale, acopera cu folie alimentare si da la rece pentru o ora.

In timpul asta toaca nuca, daca nu ai facut-o deja, si amesteca cu mierea. Eu am pus o singura lingura si-am amestecat cu mana, e mai simplu. Trebuie miere doar cat sa lege nucile.

Scoate aluatul de la rece. Daca e prea tare lasa-l la temperatura camerei pana-l poti modela.

Din fiecare bila fa un sul cu diametrul de vreo 3 cm si feliaza-l in bucatele de aprox 1-1,5 cm.

Aseaza-le in tava (alege o tava subtire) si fa gropite usor in fiecare. Eu am facut cu incheietura degetului.

Pune din amestecul cu nuca in fiecare si da la cuptor, pe care l-ai preincalzit.

Coace pe treapta din mijloc, la 200 grade pentru 8 minute, apoi redu focul la 180 grade si mai lasa 6 minute.

Lasa-le sa se raceasca tot in tava, sunt fragede fierbinti si le strici.

Pudreaza-le usor cat sunt inca caldute apoi transfera-le pe platou sau in cutii metalice.

Eu le voi face de sarbatori cu siguranta!

 

Te-ar putea interesa
loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns