mnb

Fursecuri rapide la tigaie

4.51KVizualizări
5
(2)

Tocanite, fripturi, cartofi pai, lipii, turte, placinte, sosuri, clatite etc. etc.

De toate fac in tigaia asta! O folosesc zilnic. Totul se face mult mai rapid, nimic nu se lipeste, mancarea are savoare, se curata usor,  si mi-e si tare draga 😉

Azi va arat ca puteti face-n ea si desert 🙂

Pentru inceput am ales, bineinteles, ceva simplu, sa vad cum se comporta.

A facut fata si la asta 😉

Niste fursecuri economice, rapide, numa’ bune pentru micul dejun, la cafea sau la ceaiul de la ora 5 😉

fursecuri-la-tigaie


[ingredients title=”Ingrediente Fursecuri rapide la tigaie”]

  • 1  1/2 pahar faina alba
  • o lingurita praf de copt
  • 1/3 pahar zahar
  • 1/3 pahar smantana fermentata
  • 3 linguri ulei
  • un plic zahar vanilat
  • putina coaja de lamaie
  • un galbenus de ou
  • un vf. cutit sare

un pahar = 250 ml

[/ingredients]

fursecuri-la-tigaie-2

Mod de preparare Fursecuri la tigaie

Intr-un bol mixeaza smantana impreuna cu zaharul, galbenusul de ou, uleiul, sarea si aromele.

Adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si framanta un aluat care nu se lipeste de maini. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugi putina faina.

Din aluatul obtinut modeleaza suluri cu diametru de 2,5-3 cm.

Feliaza-le in bucati de aproximativ 1 cm, pe care le aplatizezi usor cu palma.

Incinge tigaia Regis Stone Pan apoi redu focul la cat de mic posibil. Focul prea iute le-ar arde la suprafata fara a coace interiorul.

Aseaza fursecurile si lasa-le pana prind culoare frumoasa (asa ca-n imagine; aprox 3-4 minute) apoi invarte-le si le coace si pe cealalta parte.

La final opreste focul, pune toate fursecurile in tigaie, acopera cu capac si mai lasa 10 minute.

Tips. Pune pentru inceput doar doua, trei fursecuri in tigaie sa poti estima grosimea si timpul necesar incat fursecurile sa fie coapte bine.

Avantajele tigailor Regis Stone:

• Invelis antiaderent cu efect de piatra incinsa
• Rezistenta la zgarieturi – invelis de 4 mm grosime
• Carcasa din aluminiu forjat
• Inductie superioara a caldurii
• Baza din otel inoxidabil
• Distributie uniforma a caldurii
• Usor de curatat
• Nu necesita adaugare de ulei/ grasimi suplimentare
• Finisaj rustic
• Maner bine fixat – nu se va rasuci
• Ideal pentru a se folosite pe plita cu gaz, cu inductie, electrica si ceramica

fursecuri-la-tigaie-3

3 2 39

 

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 2

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Lasă un răspuns

five × one =