duminică, septembrie 15, 2019

Galuste pentru supa – Galuste pufoase de gris

294Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Galuste pentru supa – Galuste pufoase de gris

Desi stiam ca supa de pui cu galuste place foarte mult copiilor, evitam s-o fac prea des pentru ca nu-mi ieseau bine galustele 🙂 Fie erau prea tari si automat crude in interior (nu se patrundeau suficient) fie mi se imprastiau in supa. O data-mi ieseau, o data nu…

Si intr-un fel e destul de logic, nu toate ouale au aceeasi marime incat sa adaugi de fiecare data exact aceeasi cantitate de gris. Nu intotdeauna nimeresti perfect consistenta compozitiei…

Asa c-atunci cand am vazut intr-un comentariu pe facebook un sfat cu ouale cantarite (fara coaja!) si pus gram pe gram cantitatea de gris (gris exact aceeasi cantitate ca si ouale ), am incercat extrem de increzatoare.

Si de-atunci n-am mai schimbat reteta si n-am mai dat gres NICIODATA cu galustele. Ies PERFECT de fiecare data, fara praf de copt, fara ulei, fara albus spuma, pur si simplu ou, gris si sare.

Bineinteles, le puteti intai incerca separat, fierte in apa, pana cand va convingeti ca ies bine, dar tot mai bune-s fierte direct in supa.

In reteta de azi eu le-am fiert in apa doar sa v-arat cum le fac, niciodata nu aveam timp sau lumina buna atunci  cand pregateam supa cu galuste.

Ingrediente Galuste pentru supa – Galuste pufoase de gris

  • 2 oua – 80 grame, cantarite in bol, fara coaja – eu am avut oua de casa
  • 80 grame gris (“Raftul bunicii” folosesc eu)
  • un varf de lingurita sare

Mod de preparare galuste

Sparge ouale intr-un bol si bate-le cu o furculita.

Adauga grisul, putin cate putin, amestecand continuu circular (ca la maioneza)

Pune si sarea, dupa ce ai adaugat jumatate din cantitatea de gris.

La inceput amestecul e mai molicel (nu foarte!) Da-l la frigider pentru 5-7 minute.

Cand il scoti vei vedea ca grisul s-a umflat si compozitia s-a ingrosat mai bine.

Da supa la foc mic si, cu ajutorul unei lingurite umezite in supa, ia din compozitie si pune usor galuste in supa.

Daca vrei sa le dai o forma frumoasa(eu nu tin neaparat la acest aspect 😀 ) plimba compozitia dintr-o lingurita in alta, dandu-i o forma lunguiata si abia apoi pune-n supa.

Lasa la fiert la foc mic, pentru 15 minute. La jumatatea timpului le poti intoarce usor. Pune capac , ferit usor,  si mai lasa-le la fiert pana expira timpul. Opreste focul si lasa-le acoperite complet cu capac  inca 10 minute.

Am taiat una cu lingura, sa vedeti si in interior ce uniform e fiarta.

galuste de gris

Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Un comentariu

Lasă un răspuns