Fiind miercuri, am preparat pentru pranz un ghiveci de legume, cu de toate. Danut „iubeste” asa mult legumele incat la ciorbe zice – pune-mi te rog numa apa :))))). Azi cand a vazut..a dat ochii peste cap :))). A mancat cu chiu si vai jumatate din farfurie apoi a zis – ti-as spune ceva dar o sa zici – du-te de aici mofturosule, du-te! du-te! :))).
[ingredients title=”Ingrediente Ghiveci de legume la Multicooker”]
Cantitatile de legume se pun dupa preferinta si numarul de oameni prezenti la masa
- eu am folosit:
- cartofi
- morcovi
- ceapa
- fasole rosie, fiarta
- ardei rosu
- ardei verde
- dovlecel
- vanata
- sare
- piper
- pasta de gogosar cu ardei si ceapa
- bulion
- boia de ardei iute
- putin zahar
- patrunjel verde
- ulei
[/ingredients]
- Pregateste aparatul Philips Multicooker.
- Seteaza din meniu functia FRY, pune putin ulei la incins.
- Toate legumele curata-le si spala-le.
- Taie ceapa juliene si morcovul cubulete si pune-le in uleiul incis. Caleste-le cateva minute apoi adauga cartofii taiati in 4 si rumeneste-i usor. Adauga ardeii tocati cubulete si apa cat s-ajunga pana la jumatatea cantitatii de legume.
- Opreste aparatul si seteaza-l din nou, de data asta la functia STEW.
- Inchide capacul.
- Dupa 20 minute adauga dovlecelul si vanata , taiate cubulete.
- Dupa alte 20 minute adauga pasta de gogosar, boiaua, zaharul, sare dupa gust, bulionul si mai lasa 5 minute.
- Opreste aparatul si adauga patrunjel verde, tocat.
[/directions]
Gaby mai ai ? Sa vin ca arata minunat!