Gogosari in sos fac aproape in fiecare an, dar asa buni ca acum nu mi-au iesit niciodata.
Vedeam uneori prin imagini pe internet un sos caramiziu care-mi placea mult, mie-mi iesea rosu.
Cum de a iesit asa? Am gresit cantitatea ingredientelor :))
Mai exact? Nici nu m-am uitat cate grame are borcanul de bulion si-am pus mai mult mustar decat de obicei
A iesit o portie de gogosari cu musar delicioasa!
Si se face asa usor 😉


- 4,500 kg gogosari - eu am avut amestecati, rosii si verzi
- 320 g bulion Olimpia
- 450 ml ulei
- 350 ml otet
- 400 g zahar
- 2 linguri cu varf sare pentru muraturi
- 200 g mustar Tecuci - clasic
- 2-3 foi de dafin
- o lingurita piper boabe (eu nu am pus, am vazut ca un gogosar e iute si-am rnuntat la piper)
Mod de preparare gogosari in sos, cu mustar
Se pun intr-un vas mare, cu fund dublu toate ingredientele cu exceptia gogosarilor.
Se lasa la foc mediu pana ce zaharul e topit si amestecul a dat in clocot, moment in care adaugi gogosarii pe care inainte i-ai spalat, i-ai curatat de cotor si seminte si i-ai taiat in felii de un deget grosime.
Reduci focul, pui capac peste vas si lasi sa fiarba 20-25 minute dupa care iei capacul si lasi la fiert in continuare, pentru inca aprox. 40-50 minute. Amesteca cand si cand. Durata fierberii depinde mult si de cat de fragede sunt legumele. Uneori sunt suficiente inca 30-35 minute. Scoateti din gogosar, raciti si gustati.
Sunt retete in care totul se fierbe foarte putin, undeva la 15-20 minute, insa mie nu imi place consistenta tare a gogosarilor in sos, prefer mai moi, sosul mai pastos. Fiecare fierbe atat cat doreste si cat sa fie pe gustul sau.
Trebuie ca sosul sa fie grosut, sa cuprinda toti gogosarii , iar gogosarul sa se fi inmuiat usor.
Fierbinte punem cu lingura (polonic) in borcane curate, sterilizate, punem capacele si infiletam si le bagam in cuptorul preincalzit unde ii mai lasam 15 minute.
Mi-au iesit 5 borcane mari si 2 mici.
Lasam sa se raceasca tot in cuptor.
Ma gasesti si pe facebook – Retete Papa Bun