600-700 gr carne porc
200 gr ciuperci
doua cepe
4 catei de usturoi
3 linguri mustar
3 oua
o chifla
50 ml lapte
patrunjel
boia de ardei – o lingurita
pasta de tomate – doua linguri
sare, piper
pesmet si unt pt uns
bacon felii -100 gr
Carnea se toaca prin masina de carne.
Ciupercile le tocam pe un fund de lemn, la fel si ceapa.
Pisam usturoiul iar chifla o punem la inmuiat in lapte.
Intr-un bol amestecam carnea, ciupercile, chifla stoarsa bine, mustarul, pasta de tomate, boia. Adaugam ouale si patrunjelul tocat si omogenizam bine.
Potrivim gustul de sare si piper.
Ungem forma de guguluf cu unt si tapetam cu pesmet.
Asezam frumos feliile de bacon pe peretii vasului pentru copt. (de data asta nu am avut prea multe, dar data viitoare voi tapeta complet peretii vasului pentru o mai mare siguranta atunci cand va trebui invartit guguluful)
Punem amestecul de carne, presam usor cu mana si bagam in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ o ora.
Acum…carnea mea a fost semi-congelata asa ca a lasat putina apa, voua chiar va recomand sa puneti cam..30ml apa. In acest mod carnea nu va deveni uscata dupa coacere.
Cand e rumenita frumos ,scoatem, lasam 5 minute sa se racoereasca si sa se „stranga” usor carnea, apoi cu o miscare ferma rasturnam guguluful pe o tava intinsa, tapetata cu hartie pentru copt si introducem din nou la cuptor pentru 30 min . Baconul de la exterior se va rumeni frumos.
Pofta buna!
Pot sa va spun doar ca s-a papat tot, la o singura masa 😉
Ce idee minunata sa-l imbraci in bacon………..tare frumos , tare bun.
Gata m-am decis, asta e guguluful meu preferat 🙂 renunt la toate cele dulci. Multi pupici.
Buna ziua, as dori sa stiu daca sunteti interesat de un schimb de link cu magazinul nostru. Avem o pagina speciala de parteneri. Ne puteti scrie pe adresa copiaza[at]marincristian.ro daca va intereseaza.
[at]=@
neatza, Silvia.
Eu raman la ambele:))) si dulci si carnoase:))
si eu pupici, pt o lady! 😉