De asta erau batranii nostri asa longevivi, ca-si facea deserturile atat de simplu si sanatos! – Gutui coapte la cuptor
Cu doar doua ingrediente si efort minim, pregatesti ceva atat de bun si aromat!
Am multe gutui si cum nu stiam ce sa fac cu ele, de cum am vazut reteta Adinutei, am si inghitit in sec!
Preparare gutui coapte la cuptor
Eu n-am copt decat 3 gutui, nu am mancat pana acum si nu stiam daca-mi plac, dar maine imi coc o tava intreaga! Si cumpar si inghetata, sa le servesc ca la carte 🙂
E mult spus „reteta” :))), dar eu chiar nu am mancat niciodata pana acum si nu stiam cat timp si la cate grade se coc 🙂
Ai nevoie de gutui coapte bine, galbene-aurii.
Le verifici sa fie sanatoase si le speli de puf.
Cu un cutit le tai in doua.
Cu rabdare le scobesti cotorul si le asezi apoi intr-o tava termorezistenta, cu scobitura in sus.
Pui in fiecare scobitura cate o lingurita de zahar (eu am pus zahar brun, da-i bun oricare)
Dai tava la cuptor, la 180 grade, pe treapta din mijloc, pentru 40-45 minute, sau pana cand gutuile sunt bine inmuiate si incep sa se rumeneasca. La jumatatea timpului, cand gutuile deja s-au imuiat usor, scoti putin tava si mai presari putin zahar pe ele, nu doar in scobitura.
Le servesti calde, simple – asa cum le-am servit eu azi, fiind post- sau pui pe fiecare putin unt cat sunt inca fierbinti si servesti alaturi de o cupa de inghetata sau sos de vanilie.
Sunt atat de bune si reci! Se „incretesc” usor se lipeste de ele zaharul curs in tava si caramelizat, Doamne cat sunt de bune!
Ceva atat de simplu si de bun!
M-a inspirat si mi-a facut pofta – Carte de retete
Un alt desert bun de sezon