Un desert de post, simplu si bun pentru care nu va trebuie nici foarte multe ingrediente – Invartita cu mere si nuci
Aroma din bucatarie , in timp ce placinta e la cuptor, e inconfundabila! – mere, nuci, scortisoara…:-)
Ingrediente


- 7 mere mari
- 2/3 cana nuca macinata
- 1/2 lingurita esenta rom
- coaja rasa portocala
- scortisoara
- zahar vanilat
- 150 gr margarina
- 12 foi placinta (cate 4 pentru fiecare rulou)
- 5 linguri zahar
Mod de preparare Invartita cu mere si nuci
- Topeste margarina/untul la foc mic si lasa sa se raceasca.
- Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Pune-le la calit intr-un vas impreuna cu zaharul. Caleste timp de 7-8 minute, apoi adauga nuca macinata. Mai caleste timp de 3-4 minute, apoi opreste focul si adauga aromele. Omogenizeaza.
- Intinde o foaie de placinta, unge-o cu pensula cu margarina topita, apoi pune deasupra o alta foaie, o ungi iar cu pensula, asezi a treia foaie, procedezi la fel, iar pe-a patra foaie intinde 1/3 din cantitatea de mar cu nuca. Fa un sul rasucind foile peste compozitie .
- Aseaza ruloul intr-o tava cu diametrul de 20 cm. in care ai pus hartie pentru copt.
- Procedeaza la fel cu restul foilor de placinta si restul de umplutura asezand fiecare sul in continuarea celuilalt.
- Unge ruloul obtinut cu restul de margarina, dupa ce in prealabil l-ai intepat cu o furculita pe ici colo :D. Poti pune cateva cubulete de margarinta deasupra , netopite.
- Da tava cu Invartita cu mere si nuci la cuptor si lasa pana ce placinta se rumeneste frumos.
- Pudreaza cu zahar pudra .
Daca nu tii post foloseste unt in loc de margarina iar inainte de a baga tava la cuptor unge placinta cu ou batut.



Fantastica prajitura! Am crezut ca e insiropata, asa pare, dar cred ca margarina a catifelat foile de placinta. Foarte bune – si ideea si prajitura >:D<
Multumesc, Simona! >:d<
E delicioasa si arata atat de bine!!
Multumesc frumos!
Asta pot sa o mananc eu singura toata asa mult imi place si mie.
:)))))
timi..sa vezi faza..:)))
eram ferm convinsa ca am cumparat foietaj. l-am scos de seara in frigider cu gand sa prepar ceva joi dimineata.
scot eu oua, dau sa iau pachetul, cand ma uit,..foi de placinta :)))
cum nu se potrivea la ce voiam sa fac, l-am lasat in frigider 😀 si daca vineri tot era post….am adaptat la ce aveam prin casa :))