sâmbătă, august 24, 2019

Islere cu ciocolata

121Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Islere cu ciocolata

 

Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, reteta de Islere cu ciocolata poate fi pregatita atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor si musafirilor

Ingrediente fursecuri

  • 200 g unt gras – 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 350-420 g faina alba
  • un plic zahar vanilinat
  • o lingurita praf de copt

puteti inlocui o parte din cantitatea de faina cu nuca macinata

Ingrediente crema

  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie/daca puneti amaruie adaugati in frisca 1-2 linguri zahar
  • esenta de rom

Glazura

  • 200 g ciocolata (cu lapte sau amaruie)
  • 2 linguri apa
  • 30 g unt

Islere cu ciocolata

 

Islere cu ciocolata

Preparare Islere cu ciocolata

Mixeaza spuma untul cu zaharul pudra, pana cand obtii o crema pufoasa (3-4 minute)

Incorporeaza usor faina, praful de copt, amestecand intai cu lingura, apoi cu mana, adaugand treptat din faina, pana cand obtii un aluat ferm, dar elastic, nelipicios si omogen. In functie de puterea de absorbtie a fainii, cantitatea poate varia.

Acopera aluatul cu folie alimentara si da-l la rece pentru 30 minute.

Intre timp pregateste crema.

Adu la punctul de fierbere frisca (n-o lasa sa dea in clocot) opreste focul si pune ciocolata rupta bucatele.

Amesteca pana la omogenizare. Adauga si esenta de rom.

Raceste si da vasul la frigider pentru cateva ore sau in congelator pentru 30 minute.

Mixeaza apoi crema timp de un minut – trebuie sa se intareasca bine.

Intinde aluatul intr-o foaie de grosime potrivita si decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar.

Aseaza-le intr-o tava in care ai pus hartie de copt si coace-le la foc mediu (175-180 grade) pentru 10-12 minute – trebuie sa prinda usor culoare pe talpa.

Le lasi sa se racoreasca pe un gratar.

Cand sunt complet reci lipesti 2 cate 2 cu crema intre ele.

Le asezam pe un gratar si pregatim glazura topind intr-un ibric ingredientele.

Punem cate o lingurita de ciocolata pe fiecare Isler si intindem usor cu lingurita.

Le dam la rece sa se intareasca glazura, apoi putem servi.

Gasiti aici si alta varianta de fursecuri perfecte pentru sarbatori – Fursecuri cu ciocolata

Reteta in imagini

Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

 

 

 

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

Lasă un răspuns