Islere cu ciocolata - Rețete Papa Bun

mnb

Islere cu ciocolata

2.84KVizualizări
5
(1)
Print Friendly, PDF & Email

Indragite de toata lumea, de la mare la mic, fragede de se topesc in gura, reteta de Islere cu ciocolata poate fi pregatita atat in week-end, pentru desert sau la cafea, cat si de sarbatori, de servit copiilor si musafirilor

Islere-cu-ciocolata-1

Ingrediente Islere cu ciocolata

Ingrediente fursecuri
  • 200 g unt gras – 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 350-420 g faina alba
  • un plic zahar vanilinat
  • o lingurita praf de copt

puteti inlocui o parte din cantitatea de faina cu nuca macinata

Ingrediente crema
  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie/daca puneti amaruie adaugati in frisca 1-2 linguri zahar
  • esenta de rom
Glazura
  • 200 g ciocolata (cu lapte sau amaruie)
  • 2 linguri apa
  • 30 g unt

Islere-cu-ciocolata-2

 

Islere-cu-ciocolata-3

Preparare Islere cu ciocolata

Mixeaza spuma untul cu zaharul pudra, pana cand obtii o crema pufoasa (3-4 minute)

Incorporeaza usor faina, praful de copt, amestecand intai cu lingura, apoi cu mana, adaugand treptat din faina, pana cand obtii un aluat ferm, dar elastic, nelipicios si omogen. In functie de puterea de absorbtie a fainii, cantitatea poate varia.

Acopera aluatul cu folie alimentara si da-l la rece pentru 30 minute.

Intre timp pregateste crema.

Adu la punctul de fierbere frisca (n-o lasa sa dea in clocot) opreste focul si pune ciocolata rupta bucatele.

Amesteca pana la omogenizare. Adauga si esenta de rom.

Raceste si da vasul la frigider pentru cateva ore sau in congelator pentru 30 minute.

Mixeaza apoi crema timp de un minut – trebuie sa se intareasca bine.

Intinde aluatul intr-o foaie de grosime potrivita si decupeaza cerculete cu ajutorul unui pahar.

Aseaza-le intr-o tava in care ai pus hartie de copt si coace-le la foc mediu (175-180 grade) pentru 10-12 minute – trebuie sa prinda usor-usor culoare pe talpa.

Le lasi sa se racoreasca pe un gratar.

Cand sunt complet reci lipesti 2 cate 2 cu crema intre ele.

Le asezam pe un gratar si pregatim glazura topind intr-un ibric ingredientele.

Punem cate o lingurita de ciocolata pe fiecare Isler si intindem usor cu lingurita.

Le dam la rece sa se intareasca glazura, apoi putem servi. Cu cat stau mai mult. cu atat sunt mai fragede,

Gasiti aici si alta varianta de fursecuri perfecte pentru sarbatori – Fursecuri cu ciocolata

Reteta in imagini

Islere cu ciocolata

Islere cu ciocolata

Islere-cu-ciocolata-4

Islere-cu-ciocolata-5

Islere cu ciocolata
 
Autor: 
Tipul retetei: Desert
Bucatarie: Austro-Ungara
Lista de cumparaturi
  • Ingrediente fursecuri
  • 200 g unt gras - 82% grasime
  • 150 g zahar pudra
  • 350-420 g faina alba
  • un plic zahar vanilinat
  • o lingurita praf de copt
  • puteti inlocui o parte din cantitatea de faina cu nuca macinata
  • Ingrediente crema
  • 200 g frisca lichida
  • 200 g ciocolata cu lapte sau amaruie/daca puneti amaruie adaugati in frisca 1-2 linguri zahar
  • esenta de rom
  • Glazura
  • 200 g ciocolata (cu lapte sau amaruie)
  • 2 linguri apa
  • 30 g unt

Ma gasesti si pe: Retete Papa Bun

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 1

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

2 comentarii

Lasă un răspuns

Voteaza reteta: