mnb

Japanese Cheesecake – Prajitura japoneza cu branza

2.4KVizualizări
0
(0)

Nu am mancat in viata mea asa desert fin si bun cu branza. 🙂
De cand l-am vazut pe bloguri straine mi-a ramas in minte. Arata asa de frumos si divin incat nu rezisti sa nu-l faci.

3 oua
100 gr zahar
1/2 lamaie ( zeama)
sare- 1/4 lingurita
40 gr unt
40 gr lapte
3 lingurite amidon
2 lingurite faina
400 gr branza de vaci, dulce 9in reteta scria crema de branza, eu nu cumpar asa ceva atata timp cat am asigurat natural si bun : P )
o lingura smantana

Separam albusurile de galbenusuri. Dam albusurile la rece.
Branza de vaci o amestecam cu smantana si zaharul si bagam blenderul. O pasam pana e fina, fina.

Incepem sa adaugam galbenusurile, unul cate unul. Nu-l punem pe urmatorul pana nu e incorporat precedentul.
Punem apoi untul topit si racit si omogenizam.
Cernem faina si amidonul si le adaugam compozitiei. Punem laptele, sarea si zeama de lamaie si mixam in continuare.

Scoatem albusurile de la rece si le mixam spuma.
O treime le adaugam amestecului de branza si mixam iar apoi adaugam restul amestecand usor, usor.

Tapetam o tava cu hartie pentru copt.

Turnam compozitia .
Punem la cuptor un vas cu apa in care bagam tava cu desertul (apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea tavii).

Lasam initial 10 minute la foc mare apoi 50 de minute la foc mediu (pana incepe sa prinda o culoare frumoasa deasupra iar atunci cand introducem cutitul in mijlocul prajiturii sa il scoatem curat).

Oprim aragazul dar nu scoatem tava, o lasam sa se raceasca tot acolo .

O scoatem cand e rece si-o dam la frigider.

ps, fac si maine dar nu mai spuneti nimanui :))

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

22 de comentarii

Lasă un răspuns

17 + 17 =