O portie de lasagne cu carne de pui, rumena si delicioasa, nu refuza nimeni la pranz sau la cina, nu? Daca pregatesti sosul de carne atunci cand ai mai mult timp si-l pastrezi in frigider 2-3 zile sau la congelator, prepararea nu-ti va lua prea mult pana cand introduci tava la cuptor 😉
Foi de lasagne, sos ragu, sos Bechamel sunt cele trei straturi de baza ale retetei de lasagne.
Pentru sosul cu carne
- 650-700 g carne tocata de pui (bineinteles ca puteti folosi si carne tocata de vita sau amestec )
- rosii tocate – 5-6 bucati (fie puse de voi pe iarna, fie din conserva)
- o ceapa
- un ardei gras rosu (marime medie)
- o lingurita boia de ardei
- sare
- piper
- o lingurita de zahar
- putina scortisoara – e optional, dar o recomand, da gust foarte bun!
Pentru sosul bechamel
- 500 ml lapte
- 2 linguri cu varf amidon de porumb
- sare, piper, nucșoara după gust
- o lingura unt
- 3 linguri smantana
In plus
- foi de lasagne
- cascaval (sau amestec de cascaval si mozzarella)
Preparare lasagne cu carne de pui
Intr-o cratita larga incinge putin ulei (de preferat de masline) si pune in ea ceapa tocata marunt si ardeiul gras tocat cubulete.
Pune si 2-3 linguri de apa si amesteca constant, timp de 2-3 minute, sau pana cand se inmoaie bine legumele. Pune si carnea si amesteca pana cand isi schimba culoarea (se deschide la culoare) si se „desface” complet.
Adauga apoi rosiile tocate marunt, zaharul, boiaua, sare si piper dupa gust si da focul la mic. Fierbe totul la foc mic, timp de 45 minute sau o ora, daca folosesti carne de vita sau amestec. In cazul in care rosiile nu sunt foarte zemoase, mai adauga periodic cate putina apa. Carnea trebuie sa fie bine preparata si sosul scazut, doar de un deget in cratita.
In timp ce fierbe sosul cu carne, pregateste sosul Bechamel.
Amesteca intr-o craticioara cu fund dublu toate ingredientele (cu exceptia smantanii), apoi pune cratita la foc mic.
Amesteca continuu, cu un tel para, pana cand sosul incepe sa se ingroase. La final adauga smantana.
Lasa la racit.
Pregateste o tava termorezistenta. Unge-o bine cu unt.
Pune un strat de foi de lasagne, apoi o treime din sosul de carne. Pune o treime din sosul alb, apoi presara cascaval. Pune iarasi foi, sos de carne, sos alb, foi, sos de carne, sos alb si cascaval.
Vei avea 3 straturi de foi, 3 de carne, 3 de sos alb si 2 de cascaval.
Da tava cu lasagne cu carne de pui la cuptor, pe treapta a doua, la 180 grade si lasa pentru 45-50 de minute sau pana cand e frumos rumenita.
Las-o sa se racoreasca 15-20 minute inainte de a portiona-o in portii generoase.
M-a inspirat – Bucatar Maniac
Pe facebook ne vedem aici – Retete papa bun
Imagini primite de la Tanasan Claudia