Macrou cu cartofi aromati si mix de legume

217Vizualizări
Print Friendly, PDF & Email
  • 4 bucati macrou
  • o lamaie
  • 3-4 linguri sos de soia
  • faina alba
  • faina porumb
  • ulei
  • 10 cartofi
  • o lingurita praf usturoi
  • o lingurita boia de ardei
  • jumatate lingurita rozmarin
  • o punga mix de legume congelate
  • o lingura margarina

Am spalat, decapitat :)) si curatat pestele.
Doua bucati le-am taiat de-a lungul sirei spinarii, iar doua le-am portionat in bucati mai mici.
Am amestecat sucul de la lamaie cu sosul de soia si-am uns bine pestele. L-am dat la rece pentru o ora.
Intre timp am curatat cartofii si i-am taiat in bucati mai mari (nu taiati pai).
Am pregatit in acelasi timp doua tigai cu ulei (una pentru cartofi, alta pentru peste) si o craticioara pentru mixul de legume – trebuie sa fie gata toate odata. ps. plus ceaunul pentru mamaliga 😛
Bucatile de peste taiate mai mici le-am dat printr-un amestec de faina de grau cu faina de porumb. Le-am prajit pe ambele parti la foc mediu.
In cratita pentru cartofi am pus mai mult ulei si am lasat sa se infierbante bine dupa care am plonjat cartofii scursi bine. Cand erau usor rumeniti am adaugat praful de usturoi, boiaua si rozmarinul. I-am lasat pana au devenit aurii si bine patrunsi.
Am topit margarina in craticioara si-am calit 7-8 minute mixul de legume. Am condimentat cu sare si piper.
Cand trecuse pe jumatate timpul de prajire al pestelui si cartofilor am infierbantat grilul si am pus celelalte bucati de macrou.
Le-am lasat cate 7-8 minute pe fiecare parte.
Am servit pestele cu cartofi, mix de legume, mamaliga si mujdei de usturoi.

Loading...
Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

Comentarii prin Facebook

 

16 comentarii

Lasă un răspuns