mnb

Mousse de ciocolata cu cafea

mousse-de-ciocolata-si-cafea
2.4KVizualizări
0
(0)

O spuma aerata, o crema pufoasa ce ar incununa cu succes un profiterol sau un blat pufos de tort. Un vis al ciocoliticilor, o incantare a iubitorilor de cafea, desert perfect pentru mine.
Oda ciocolatei si cafelei!:))))))

100 gr ciocolata neagra
50 ml lapte condensat
2 linguri cafea
2 galbenusuri ou
4 albusuri ou
5-6 linguri zahar + 2-3 linguri
100 gr unt
o lingura esenta rom
15 ml apa
un plic zahar vanilat
un vf cutit sare.

Personal, nimic impotriva oualor crude.
Daca constiinta voastra zice NU, atunci nu savurati acest desert dar nici nu-l faceti fara spuma aerata pentru ca nu veti obtine consistenta necesara.
Nimic mai placut auzului ca fraza : cea mai super,super trezire, cel mai bun desert din lume, cea mai cea! exprimata de fiica prietenei mele ce a fost trezita din somn, nervoasa :)) cu o cupa aromata si fina.

1.Pregatiti o craticioara cu apa, pe care o puneti la fiert.
Intr-un bol metalic (sau alta craticioara) puneti ciocolata, untul, laptele condesat si cafeaua (daca nu aveti lapte condesat faceti o cafea concentrata si puneti 50 ml inlocuind laptele si cafeaua pudra)si le puneti peste vasul cu apa care fierbe.
Amestecati pana la omogenizare apoi o lasati la racit.

2. In alt bol metalic (sau craticioara ) puneti galbenusurile crude impreuna cu 5-6 linguri zahar, apa si romul.
Il plasati tot deasupra vasului cu apa care fierbe si amestecati incontinuu. Nu va opriti decat atunci cand zaharul este topit iar consistenta amestecului este fina, asemanatoare smantanii, groasa, cremoasa. Dureaza putin, undeva la 7-10 minute.
Raciti.

3. Cand ambele amestecuri s-au racit  le amestecati si omogenizati.

4. Mixati albusurile spuma. Adaugati cele 2 linguri de zahar ramase si mixati inca 2 minute.
Opriti albus pentru decor iar din cel ramas luati 1/3 si amestecati cu ciocolata si galbenusurile.
Restul il adaugati usor, usor. Avem nevoie de o crema aerata, pufoasa, asa ca nu va grabiti.

5.Impartiti in boluri si spritati deasupra albusul ramas.

Partea asta nu e neaparat necesara.
Puteti pune si frisca sau..nimic.

Dati la rece pentru cel putin 2 ore (sa nu credeti ca eu am facut asta :))) ca nu pot eu rezista :)) ).
E grozava!!!!

Sursa de inspiratie

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

Gaby_D
Scris deGaby_D
Sunt mămică, soție și blogger culinar și-mpartasesc în aceste pagini rețetele cu care i-am încântat pe cei dragi, păreri despre diverse produse și colaborări fel de fel cu branduri în care cred și pe care le recomand.

16 comentarii

Lasă un răspuns

four × 2 =