-Mama, cat ti-a luat sa pregatesti aceste muffins cu cirese?
-10 minute
-Atat?
-Da, doar atat!
-Mai dureaza coptul, dar asta e, rabdarea iti va fi rasplatita :))
Fiica-mea, ca de obicei, are si cuvinte de lauda – Pufoase la interior, crocante la exterior, sunt PERFECTE!
Si eu o cred, pentru ca am gustat si am aprobat 😉 De mult cautam textura asta si iata ca-n sfarsit am gasit-o si nu voi mai schimba reteta niciodata 🙂
Merg de minune la cafea sau la mic dejun c-un pahar cu lapte sau iaurt.
Ingrediente 12 bucati
250 g faina
3 oua mari
1/2 plic praf de copt
125 g unt
125 g zahar pudra
putina sare
coaja rasa de lamaie
un plic zahar vanilat
250 g cirese
Mod de preparare Muffins cu cirese reteta rapida
Untul trebuie sa fie pregatit din timp, sa-l ai la temperatura camerei.
Cireselor, scoate-le samburii.
Pui untul intr-un bol si-l mixezi spuma impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilinat.
Adaugi ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare.
In alt bol amesteci faina cu praful de copt, sarea si coaja rasa.
Pui peste untul spuma si, cu o spatula, omogenizezi. Trebuie sa obtii un amestec ca o pasta.
Pregateste tava de muffins/briose si pune hartiute pentru copt.
Preincalzeste cuptorul la 180 grade.
Distribuie in mod egal compozitia in forme, pune cate 2-3 cirese in fiecare, apasa usor cu degetul si baga tava la cuptor, pe treapta din mijloc.
Coace la 180 grade pentru 25-28 minute. Muffins-urile trebuie sa fie usor rumene.
Sunt excelente!
Aceeasi reteta o puteti adapta si pentru a pregati muffins cu visine.