sâmbătă, august 24, 2019

Musuroi de cartita

88Vizualizări
 
Print Friendly, PDF & Email

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 7 linguri faina grau
  • 3 linguri cacao neagra
  • un plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • o lingurita esenta de rom
  • 30 ml ulei
  • 30 ml apa

Umplutura

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 500 ml smantana pentru gatit
  • 4 linguri zahar pudra
  • o pastaie vanilie
  • 1-2 plicuri intaritor frisca (sau un plic gelatina 10gr)
  • 50 gr ciocolata tocata
  • o lingurita cacao pt pudrat
  • 4-5 banane

Nu stiam ce sa fac azi bun si plimbandu-ma printre rafturile de la supermarket am vazut cutiile de la Dr. Oetker si mi-am amintit ca de mult mi-as fi dorit sa testez reteta de musuroi de cartita.
Am luat cutia si cand am citit pe ea numa’ de plicuri, pudre, etc…am zis pass, imi pot face eu singura reteta :))
Avem nevoie de un blat dens , usor de scobit, banane, ciocolata, si-o crema pufoasa care sa completeze totul. E prima oara cand fac reteta asta dar la a doua “executare”voi aduce modificari.
In primul rand as alege banane extrem de coapte, s-ar taia foarte usor, si-as pune doua plicuri de intaritor, nu unul. Daca agreati gelatina, e perfect, asta ar trebui sa puneti, de data asta eu am vrut s-o evit :).

Blat . Separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile freaca-le cu uleiul si apa.
Albusurile mixeaza-le spuma cu-n praf de sare.Adauga zaharul si mixeaza pana e diluat complet.
Cerne faina impreuna cu cacaua si praful de copt si adaug-o peste albusuri. Pune si galbenusurile si omogenizeaza usor.
Unge o forma de tort cu diamentrul de 26 cm cu ulei, tapeteaza-i fundul cu faina si toarna compozitia pentru blat.
Baga forma in cuptorul preincalzit si coace blatul 35-40 min. la foc mic.
Intre timp amesteca frisca cu smantana, zaharul pudra, miezul pastaii de vanilie si incepe sa mixezi la viteza mica. Dupa 3minute adauga plicurile de intaritor pentru frisca si mareste viteza de mixare. Te opresti cand ai obtinut o frisca cu o consistenta ferma, incorporezi ciocolata tocata si dai vasul la rece.
Scoti blatul de la cuptor si-l lasi sa se raceasca. Intre timp…spala vasele :-)))
Cand blatul e rece il scobesti obtinand o adancitura in blat in care vei aseza bananele fie intregi, fie feliate.
Pune crema peste banane.
Peste crema pune miezul de blat pe care l-ai scobit , faramitandu-l.
Preseaza usor cu mana sa se imprieteneasca bine cu crema, pudraza cacao apoi da-l la rece pentru cateva ore.
Eu l-am taiat pe loc, nu l-am mai dat nicaieri la rece :)))

Gaby_D
Scris deGaby_D

Comentarii prin Facebook

 

12 comentarii

Lasă un răspuns