Cand cauti o reteta de negresa, dai un search si te opresti la aia care arata bine, nu? :)))
Cel putin eu asa fac 😀
Cautand o reteta de negresa cu branza de vaci printre imaginile din google, m-am oprit la una apetisanta gasita pe bucataras, o reteta care-am vazut mai apoi c-apartine colegei mele dragi, Miha.
Eu ador prajiturile la care nu trebuie decat sa adaugi aia, ailalta, o bagi la cuptor si gata :))))
Dar sa vedem despre ce e vorba.
Ingrediente Negresa cu branza de vaci
- 200 gr unt
- 200 gr ciocolata cu lapte
- 30 ml lapte
- o lingura cacao
- 100 gr zahar
- 5 oua
- 200 gr faina
- un plic praf de copt
- un vf. cutit sare
- esenta de rom
- Crema de branza
- 300 gr branza de vaci cremoasa
- 3 linguri zahar
- o lingura smantana
- un ou
- o lingura gris
- coaja rasa de lamaie
Mod de preparare Negresa cu branza de vaci
- Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul pudra.
- Ciocolata topeste-o impreuna cu laptele si cacaua intr-un ibric, apoi raceste-o bine si adaug-o peste unt.
- Mixeaza doua minute apoi adauga ouale, unul cate unul, si mixeaza dupa fiecare.
- La final adauga faina amestecata cu praful de copt, o lingurita esenta de rom si sarea si omogenizeaza usor.
- Pregateste o tava de aprox 20/25 cm, tapeteaz-o cu hartie pentru copt si toarna compozitia.
- Pune intr-un bol branza de vaci, oul, zaharul si smantana, coaja rasa de lamaie , baga blenderul si paseaza doua minute.Adauga grisul si omogenizeaza.
- Ia din compozitia de branza , lingura cu lingura, si pune in tava peste compozitia cu ciocolata.
- Cu ajutorul unei furculite da prajiturii un aspect marmorat incorporand partial cele doua compozitii.
- Baga tava in cuptoul preincalzit si coace prajitura la foc mic pana trece testul cu scobitoarea.
- Cand s-a racit portioneaz-o in cuburi.Piticul meu a mancat din start 5 bucati 😛
Imi place si este o reteta ce merita incercata! O zi frumoasa!
Daca-i reteta de la Miha si facuta si de tine , atunci cu siguranta nu poate fi decat , PERFECTA 🙂
:))) <3