O duminica linistita, in familie, e perfecta alaturi de-o cafea buna si-o omleta care nu te retine prea mult prin bucatarie. Daca pentru a prepara o omleta prajita trebuie sa stai langa ea s-o pazesti, omleta la cuptor o faci in doua miscari, o bagi in cuptor si revii cand simti ca miroase (bine! nu a ars :))) )
[ingredients title=”Ingredients”]
Ingrediente pentru 4 persoane
- 7 oua
- 100 gr carnat casa afumat
- 100 gr cascaval
- cozi de ceapa verde
- putin leustean (eu am pus pasta de leustean, pe care v-o recomand din suflet, toata iarna am folosit-o)
- unt pentru uns vasul – cat o nuca
- sare
- piper
[/ingredients]
Mod de preparare
Pui putin unt la topit intr-o tigaie si cand s-a incalzit adaugi carnatul taiat cubulete si ceapa taiata rondele. Calesti 2-3 minute. Adaugi leusteanul si opresti focul.
Separi albusurile de galbenusuri. Mixezi spuma albusurile cu sare. Adaugi galbenusurile, amestecul din tigaie, potrivesti gustul de sare si piper si omogenizezi usor, usor.
Un vas termorezistent il ungi cu unt si torni amestecul.
Introduci vasul in cuptorul preincalzit , la foc mediu, pentru 20 minute.
Scoti vasul de la cuptor, pui deasupra cascavalul taiat cubulete si lasi pana e topit si omleta usor rumenita.
Servesti cu salata de rosii cu marar verde si lamaie.
Usor de preparat, imediat se poate manca, numai buna…
Daaa, foarte simplu.
Duminica frumoasa, Roxana!
Super buna asa la cuptor!
Ihi ;;)
Duminica frumoasa, Meri!
asemeni!>:D<
eu as manca si la cina… :))
Da, bun oricand >:d<
Am incercat omleta ta si mi-a placut foarte mult ! Multumesc pentru reteta! 🙂